Rușine Consiliul Județean! Manu promovează la Târgul de Turism două obiective închise!

380
manu cj arges333

Strategia de promovare a turismului în județul Argeș este un adevărat fiasco! Președintele Dan Manu a dovedit de fiecare dată că poate duce obiectivele turistice din județ prin flyere, trofee cu Omul de fier (care este închis și nu este în proprietatea CJ), sau cu Cetatea Poienari, care este închisă de aproape un an din cauza urșilor.

Cetatea lui Țepeș, ținută sub lacat de Manu și autoritățile incompetente din Argeș este promovată la Târgul de Turism care are loc la Romexpo. Este de noaptea minții, cum o armată de consilieri personali nu îi dau peste nas lui Dan Manu că merge la un eveniment, unde vor participa persoane din țară și chiar din străinătate, și să vadă obiective turistice închise de aproape un an de zile.

„Principalele obiective istorice și culturale ale județului se vor regăsi în prezentări inedite”. Păcat că nu vor putea fi vizitate…

Reprezentanții CJ Argeș au promovat pe pagina de Facebook ce minunăție a făcut Manu prin prezentarea unor obiective istorice și culturale ale județului”. Este vorba de Cetatea Poienari, Omul de Fier de la Vidraru și câteva case memoriale.

„Principalele obiective istorice și culturale ale județului se vor regăsi în prezentări inedite la standul destinat Argeșului din cadrul Târgului de Turism al României, Consiliul Județean Argeș participând prin toate instituțiile de cultură subordonate. Astfel, Muzeul Viticulturii și Pomiculturii Golești va fi prezent cu o expoziție care reprezintă o celebrare a satului argeșean și care va cuprinde costume populare, scoarțe autentice, vase de ceramică, ce simbolizează atât fertilitatea, cât și bogăția. Școala Populară de Arte și Meserii Pitești participă cu o expoziție de obiecte sculptate ale meșterului Dan Gherasimescu, care va face și o demonstrație la fața locului. Centrul de Cultură Brătianu va aduce în prim plan aspecte din viața familei Brătianu printr-o colecție de forografii. De asemenea, va fi organizată și o expoziție gastronomică. Muzeul Județean Argeș va fi prezent cu expoziții în miniatură a unor case memoriale, precum și a Cetății Poienari. Cu această ocazie, vizitatorii standului destinat Argeșului se vor putea bucura, cu sprijinul Teatrului Alexandru Davila, și de prezența personajului Vlad Țepeș” au transmis reprezentanții CJ Argeș.

În schimb, aceștia au omis să spună că Cetatea Poienari și Omul de Fier de la Vidraru sunt închise de aproape un an! Turistul străin de problemele din Argeș va veni să vadă cetatea de unde, cândva, Țepeș a condus Țara Românescă și se va trezi că nu poate urca din cauză că urșii „veghează”.

Cetatea Poienari „protejată” de urși

Cetatea Poienari este închisă din luna martie din cauza urșilor. Deși Dan Manu și majoritatea pesedistă din Consiliul județean au avut guvernarea până acum vreo două săptămâni, nimeni nu a fost în stare să „tragă niște sfori” pentru ca unul dintre cele mai importante obiective istorice să fie redeschis.

În schimb, de fiecare dată se găsesc scuze! Ba că se pune siguranța turiștilor pe plin pla, ba că a fost anulata licitația, ba că firma care trebuia să reabiliteze Cetatea are probleme… Ținând cont că de prin 2008 – 2009 s-a lansat ideea de reabilitare a Cetății Poienari și a implementării unui lift pentru ca oamenii să nu mai urce cele 1470 de trepte (în acea perioadă Constantin Nicolescu era vectorul de imagine și omul care lua decizii la nivelul CJ Argeș), actuala administrație județeană nu e în stare să alunge doi, trei urși.

Omul de Fier – în proprietatea Hidroelectrica, folosit de Manu

Consiliul Județean Argeș folosește un obiectiv turistic închis de aproape un an pentru a se promova. Președintele Dan Manu și echipa de promovare a CJ Arges a decis să se folosească de Omul de Fier pe toate materialele promoționale.

Culmea, obiectivul este închis de aproape un an din cauza ursilor și a riscului de accidente! Nu este o noutate faptul că unele decizii luate de conducerea liderului județului sunt subiecte demne de filmele de comedie, dar să îți promovezi valorile istorice și arhitecturale cu un obiectiv închis?

Mai mult, Omul de Fier te întâmpină și pe pagina de Facebook a Consiliului Județean Argeș! Nu a fost de ajuns că flyere și pliantele date de instituție în întâlniri oficiale sa îi facă de râs! Acum, orice internaut care vrea să meargă acolo se va lovi de “Acces interzis”.

 

Dan Manu – autopsierul turismului și Argeșului

Președintele CJ Argeș, Dan Manu, a dat dovadă încă de la preluarea mandatului că știe un singur lucru: să facă autopsii! De la preluare amandatului, din iunie 2016, Manu s-a lăudat cu hârtii și a băgat în pământ județul Argeș, turismul din județ cât și partidul pe care îl reprezintă.

Spre exemplu, pe vremea lui Nicolescu, încă existau dezbateri în plen, iar fiecare primar pleca, măcar, cu gândul că e rezolvat cu problemele pe care le avea, de această dată Dan Manu a ajuns în dizgrația tuturor. Nu rezolvă nimic, se laudă cu investiții pe hârtie, iar în Anul Centenarului a plimbat o flacără în tot județul… aproape… mai ales în comunele conduse de PSD… ținând cont că liberalii și-au dat seama și i-au dat cu flit…