prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

S-a decis! Ce elevi pot intra la facultate înainte să dea Bacul!

Liceenii de clasa a XII-a care învaţă bine vor putea să intre la facultate şi până să dea Bacalaureatul. Ca să îi aducă în amfiteatre pe cei mai promiţători ingineri, Politehnica Bucureşti dă startul admiterii anticipate. Elevii cu note bune, activităţi extraşcolare şi voluntariat la activ pot să îşi depună dosarele, online, începând cu data de 1 februarie.

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV! CÂND SE VA BĂGA PRIMA CAZMA LA NOUL MALL DIN PITEȘTI?

Candidaţii vor fi consideraţi preadmişi încă din primăvară. Mai bine de 4.000 de locuri sunt scoase la concurs în cele 15 facultaţi în total. Procentul locurilor diferă de la o facultate la alta. Daca la Automatică, numărul de locuri disponibile ajunge undeva la 20%, la Robotică, procentul urcă până la 100%.

„Au fost foarte multe solicitări ale studenților, este un model vest-european, un model american, pentru noi este mai nou, tocmai pentru că mulți dintre studenți sunt pe foarte multe platforme internaționale, am dorit să ne raliem și noi. Admiterea din vară este destul de complicată, în sensul cu încărcătură mare emoțională, îi ajutăm dându-le mai multe șanse. Aşa sunt vânaţi, practic, şi cei mai pregătiţi candidaţi. La Automatică şi Electronică, de exemplu, tinerii trebuie să susţină un examen scris. La restul facultăţilor admiterea înseamnă, ca în străinătate, un portofoliu consistent al elevului.”, a anunțat Mihnea Costoiu, rector la Universitatea Politehnica din București.

„Prima probă este reprezentată de mediile la matematică din clasa a IX-a, a X-a și a XI-a, a doua probă, media la o disciplina la alegere: informatică, fizică, biologie, economie, iar proba a treia are două componente în această parte de admitere anticipată: 10% mediile din clasele IX –  XI, iar cealaltă jumătate, de diplome pe care elevii în acest an de liceu le-au primit.”, a anunțat recent Cristian Doicin, decan Facultatea de Robotică.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

 

 

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv. Powered by VA Labs, Hosted by VA Host.