prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Salvați data! Va fi istorie! Milioane de oameni vor sta 4 minute în întuneric total!

Mâine Luna se va pune între Pământ și Soare, creând o vedere remarcabilă a stelei noastre gazdă. Europenii au posibilitatea să vadă online întunericul temporar care va acoperi Discul Soarelui.

CITEȘTE ȘI: 24 DIN 7! PESTE 1000 DE OAMENI LUCREAZĂ PE TRONSONUL 5 AL AUTOSTRĂZII A1 PITEȘTI – CURTEA DE ARGEȘ!

Mâine are loc eclipsa totală de soare! Acest eveniment ceresc rar va fi transmis în direct, permițându-le multor oameni să urmărescă felul în care Luna trece prin fața Soarelui pe ecran. Această eclipsă de soare este specială, fiindcă banda de totalitate, adică zona unde se va face întuneric în plină zi, este lungă de câteva mii de km și lată chiar și de peste 180 km.

În plus, Soarele va fi acoperit pentru mai mult timp: la eclipsa din 2017 acoperirea maximă a fost de 2 minute și 40 secunde, iar la cea din 8 aprilie 2024 maximul va fi de 4 minute și 28 de secunde. În Dallas vor fi 3 minute și 51 de secunde de întuneric, în Indianapolis, cu două secunde mai puțin, iar la Niagara Falls, trei minute și jumătate.

Spre comparație, la ultima eclipsă solară parțială din România, cea din 1999, cea mai mare durată a fenomenului a fost lângă Râmnicu Vâlcea: 2 minute și 23 secunde.

Eclipsa – vizibilă online pe NASA TV

Eclipsa totală de soare va străbate America de Nord, trecând prin Mexic, Statele Unite și Canada.Pe 8 aprilie, Eclipsa totală de Soare va traversa din Mexic în Texas, până în Maine și peste Canada. Vestea bună este că o poți vedea live❗❗❗ NASA va transmite în direct eclipsa de soare începând de luni, la ora 13:00 ET. Live-ul va fi difuzat pe NASA TV și pe site-ul web al agenției spațiale și va include comentarii de la experți și astronauți de la bordul Stației Spațiale Internaționale.

Când va fi următoarea eclipsă totală de Soare

Eclipsa de Soare din 8 aprilie va fi ultima eclipsă totală de soare vizibilă din SUA până în anul 2044. Așa că, dacă nu o poți face în persoană, merită totuși să experimentezi acest fenomen rar online.

Așadar, eclipsa din 2024 va fi urmărită de mult mai multă lume decât cea de acum șapte ani, perioada de întuneric va dura mai mult și pentru mulți este o ocazie pentru care merită să faci un zbor lung sau să mergi și peste 10 ore cu mașina către banda de totalitate.

De ce? Fiindcă următoarea eclipsă totală de Soare vizibilă din SUA va fi abia în 2044. În România, următoarea eclipsă totală de Soare va fi în 3 septembrie 2081.

Ce experimeente va face NASA mâine

NASA va efectua mai multe experimente ştiinţifice pentru a studia atmosfera superioară în timpul eclipsei totale de soare. Astfel, de la baza Insulei Wallops din Virginia, NASA urmează să lanseze trei rachete de cercetare în timpul eclipsei pentru a studia modul în care este afectată atmosfera superioară a Pământului atunci când lumina Soarelui se diminuează temporar deasupra unei părţi a Planetei.

„Vor face acest lucru prin lansarea de rachete cu 35 de minute înainte de eclipsă, apoi în timpul eclipsei totale şi apoi la 35 de minute după eclipsă. Scopul este de a studia cu adevărat modul în care atmosfera superioară, pe care o numim ionosferă, răspunde la eclipsă, la lumina redusă care vine de la soare în acest timp.

Cu voia lui Dumnezeu, pe 8 aprilie 2024 va fi vizibilă o eclipsă totală de soare și va transforma ziua în noapte. Temperatura va scădea, iar întunericul va transforma soarele în noapte.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv. Powered by VA Labs, Hosted by VA Host.