Șampanie și revoltă la PNL Argeș

DISTRIBUIȚI
PNL ARGES SIGLA

Listele liberalilor pentru alegerile parlamentare s-au conturat marți seara când, în cadrul unei ședințe a Comitetului Județean Executiv al PNL Argeș și-au făcut apariția, de la Centru doi Agamiță Dandanache, un el și o ea cărora li s-au atribuit fără drept de apel pozițiile doi și trei la Camera Deputaților. Așa cum declara președintele Ion Popa într-un interviu acordat anterior ziarului nostru, această ipoteză nu era exclusă dar, teoretic, avea rolul de a întări lista pentru Parlament. Poate că așa ar fi și fost dacă vorbeam de niște personalități, nume sonore și nu de politicieni necunoscuți în plan local sau național, ba mai mult, care nici n-ar respecta întru totul condițiile de integritate.
Un general cu probleme la ANI și o fostă PMP-istă
Unul dintre motivele pentru care ar fi fost trimiși să candideze la Argeș Generalul de Brigadă Ioan Sârbu și lidera femeilor liberale din București ar fi, spun unii, lipsa de coeziune a echipei de aici, faptul că, batălia pentru un loc eligibil s-a purtat într-un mod nu neapărat elegant, existând diverse atacuri prin presă, dar și intervenții pe diferite canale de interes la București. Rezultatul: doar Ion Popa și Dănuț Bica și-au păstrat pozițiile, lista fiind făcută țăndări de Alina Gorghiu care nu a mai ținut cont de propunerile venite de la Pitești, acelea stabilite în urma analizei făcute pe fiecare doritor în parte și punctată după o serie diversă de criterii. Așadar, marți seara, la CJEx și-au făcut apariția doi bucureșteni: Ioan Sârbu general și Lidia Constantinescu, șefa organizației de femei a Capitalei.
Parașutatul de la București l-a turnat pe Oprea. Și pe alții…
Despre Sârbu se știe că a fost șef la Direcția Medicală a Ministerului Apărării Naționale dar și al Spitalului Universitar de Urgență Militar Central, Dr. Carol Davila. Pe vremea când la conducerea Ministerului Apărării se afla Gabriel Oprea, acesta l-ar fi dat afară în urma constatării unor nereguli. Ulterior, Sârbu ”a avut grijă” de șeful său, inițiind denunțul privind plagiatul din lucrarea de doctorat a lui Gabriel Oprea. Presa centrală este plină de diverse scandaluri care îl au în centrul lor pe vestitul medic stomatolog care ar avea dosar la DNA dar care, la rândul său a scris mai multe plângeri la DNA. Lidia Constantinescu este manager la Clinica Hemodinamic din București dar provine din Dolj unde a fost șefă a Complexului Sf Maria al Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului. A fost trezorieră la PMP Vâlcea iar acum este membră în Biroul de conducere al PNL Sector 5.
Pupat Piața Independenței cu șampanie și un pișcot
Nemulțumirile liberalilor argeșeni au fost exprimate mai mult printre dinți. Căci curajul de a exprima deschis o opoziție față de venirea bucureștenilor nu s-a văzut. Adrian Miuțescu și Gheorghe Alecsei s-au dovedit printre cei mai virulenți, retragându-se de pe listă așa cum au promis că vor face dacă vor fi aduși candidați din afară. Nemulțumiri au mai exprimat și Cristi Mitrofan, Ionel State sau Doru Georgescu. Șefii de zone au întrebat cum își vor convinge ei oamenii să susțină în campanie dar să și voteze la parlamentare niște necunoscuți de la București cu care nu au nimic în comun. Alte opinii au fost legate de punerea acestora pe listă total nestatutară, nefiind nici evaluați nici supuși votului Comitetului de Coordonare județean sau al Biroului Permanent Județean al PNL Argeș. Cert e că, atunci când e ordin de la Centru, e cu plăcere și, ca să-și facă intrarea în noua echipă, doctorul Sârbu a adus ceva mezel, niște fursecuri și șampanie, motivând că e ziua lui și nu se poartă să vii cu mâna goală.