Săptămâna Mobilității Europene sărbătorită la Pitești! Zeci de persoane prezente!

9

Zeci de persoane au renunțat sâmbătă dimineața la mașini și au venit cu bicicleta, rolele sau trotinetele pe strada Gheorghe Șincai. Piteștenii de toate vârstele au luat parte la la cea de-a XVII-a ediție a Săptămânii Mobilității Europene, eveniment ce își propune să promoveaze soluțiile de mobilitate partajată, mai exact, invită oamenii să combine modalități diverse pentru a ajunge la destinație cum ar fi folosirea transportului public urban, deplasarea spre și de la serviciu a mai multor angajați care locuiesc în aceeași zonă cu același mijloc de transport sau folosirea mijloacelor de deplasare nepoluante.

Alături de piteșteni au participat și oameni din administrația și politica locală. Mai exact, viceprimarul Sorin Apostoliceanu, directorul executiv din cadrul Primăriei Pitești Dăn Teodorescu și deputatul Ionuț Moșteanu, care a venit împreună cu familia. Mai mult, în ediția din acest an s-au implicat și asociații care promovează mișcarea și sportul, cum ar fi Be Healthy.

În urma succesului evenimentului, foarte multe persoane au solicitat , atât la fața locului, cât și în mediul virtal ca municipalitatea să organizeze astfel de manifestații cel puțin o data pe lună sau chiar o data la două săptămâni.