prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Șapte localități din Argeș pârjolite de flăcări! Intervenții de urgență!

Odată cu venirea primăverii, gospodarii încep să-şi cureţe terenurile şi să dea foc la gunoaie, nelunându-şi măsuri de prevenire a incendiilor. Pompierii au fost chemaţi şi astăzi, ieri au fost stinse incedii în localităţile Vlădeşti, Negraşi, Valea Iaşului şi Sălătrucu, să intervină pentru localizarea şi stingerea a două incendii. Astăzi au ars aproximativ 4 ha, ieri 5.5 ha.

“Pompierii au acționat, pe parcursul zilei, pentru localizarea și lichidarea a două incendii de vegetație uscată, în urma cărora a fost afectată o suprafață de teren de aproximativ 4 ha.
Acestea s-au produs, după cum urmează:
– orașul Ștefănești, strada Primăverii, unde au ars aproximativ 1 ha de vegetație uscată și circa 5.000 kg deșeuri menajere;
– comuna Bogați, unde au ars circa 3 ha de vegetație uscată.

⛔ Reamintim că arderile necontrolate de vegetație sunt interzise!
❗Nerespectarea prevederilor legale se sancționează cu amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei, pentru persoane fizice şi de la 50.000 lei la 100.000 lei pentru persoanele juridice.
❗Un regim sancţionator distinct este stabilit pentru arderea miriştilor, stufului, tufărişurilor şi vegetaţiei ierboase din ariile protejate şi de pe terenurile supuse refacerii ecologice, faptă care constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, dacă a fost de natură să pună în pericol viaţa ori sănătatea umană, animală sau vegetală.”

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs