SC Publitrans ar putea intra în conflict cu transportatorii hipermarketurilor. Află motivul!

10
publitrans_pitesti, transport_public, cl_pitesti, cornel_ionica

De multe luni de zile, Primăria Pitești duce o luptă, până acum fără rezultate, de a-i muta pe transportatorii care fac curse gratuite către hipermarketuri de pe traseele Publitrans. Dacă până acum aceștia au folosit ilegal respectivele trasee, viceprimarul Cornel Ionică promite că le va găsi alte rute. Eforturile electorale ale unor consilieri locali sunt la un pas însă să strice socotelile viceprimarului, atrăgând furia colegilor la ultima ședință de Consiliu Local.

 

Populismele- lăsate pe altă dată

 

Liberalii Mihai Tudor și Tiberiu Avramescu își doresc să candideze la Primăria Pitești din partea PNL. Cei doi mai au însă și alte asemănări- amândoi, în calitate de consilieri locali, au propus gratuitate pe transportul în comun de persoane pentru anumite categorii. Dacă Tudor s-a gândit că elevii ar trebui să meargă gratuit, colegul său, profesorul universitar Avramescu, consideră că aceeași măsură le-ar folosi și studenților din Pitești. Ambele propuneri au un puternic caracter electoral și sunt contestate de către ceilalți colegi din Consiliul Local. Nici una nu a ajuns însă la vot la ședința CL Pitești de săptămâna trecută, propunerea lui Avramescu nici măcar nefigurând pe ordinea de zi. Mihai Tudor a preferat să își retragă proiectul de hotărâre, după ce viceprimarul Cornel Ionică sugerat acest lucru, spunând că oricum are aplicabilitate din 2016. Social-democratul Nicolae Zărnescu a solicitat să se studieze și dacă acordarea unor astfel de gratuități este permisă de contractul de credit semnat între Publitrans și BERD, în urma căruia s-au cumpărat cele 70 de autobuze noi. Consilierul Mariean Neacșu a propus ca în proiectul de hotărâre privind acordarea de gratuități elevilor să fie prevăzute criterii stricte, cei cu multe absențe urmând să fie eliminați din start dintre beneficiari. 

 

Ionică: “Nu-i dăm afară, le trebuie alte trasee”

 

Viceprimarul l-a acuzat în mod deschis pe Mihai Tudor că ar fi încercat să-i cheme în sală pe operatorii economici care prestează transportul gratuit către hipermarketuri. Tudor a negat vehement acuzația, deși o astfel de mișcare ar fi lovit direct în principalul său adversar politic- viceprimarul Ionică.  “Vom stabili alte trasee decât cele ale Publitrans. Nu-i dăm afară, dar vor trebui să circule pe alte trasee”, a lămurit Cornel Ionică situația. Țărănitul Gheorghe Dinescu a fost însă mult mai vehement al adresa celor doi liberali care încearcă să impună gratuități în an electoral. “Vreți să dăm gratuități tuturor pe autobuzele Publitrans. Atunci ce rost mai are transportul gratuit la hipermarketuri? Pe mine mă interesează ca Publitransul să ducă la bun sfârșit împrumutul BERD, nu chestiuni de campanie electorală”, a spus Dinescu. Mai mult, țărănistul a amintit că cei doi liberali nici nu au fost de acord cu achiziția noilor autobuze: “I-aș întreba pe Mihai Tudor și Tiberiu Avramescu care autobuze? Alea de la Girexim poate, că ei nu au votat pentru autobuzele noi… Sunt de acord ca subvenția pentru elevi să meargă direct la Publitrans, pentru că o dăm noi, Consiliul Local, nu Guvernul. Sunt de acord să dăm abonamente gratuite către eminenți, cu media peste 9,50. La studenți, unii vin cu limuzine ultimul tip la facultate. Nu trebuie să-i subvenționăm pe cei cărora le plătesc părinții trei facultăți. E degeaba, nici ăia 10.000 de studenți n-o să-l voteze pe Avramescu, chiar dacă le dă gratuitate pe autobuze. În loc să dezvoltăm Piteștiul mergem pe populisme?” În aceste condiții, discuția despre gratuitatea transportului, atât pentru elevi și studenți, cât și pentru clienții hipermarketurilor, a rămas pe altădată.