prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Scad timpii de intervenție! Dotări noi la Salvamont Argeș!

Două autospeciale destinate intervenţiilor în situaţii de urgenţă produse în principal pentru zone foarte greu accesibile, căi de acces abrupte și obiective din zona montană înaltă au intrat începând de astăzi în dotarea Serviciului Public Județean Salvamont Argeș, serviciu aflat în subordinea Consiliului Județean Argeș!
Caracteristicile principale ale autospecialei sunt deplasarea rapidă, deplasare pe terenuri accidentate, transportul
personalului propriu, acordarea primului ajutor calificat şi transportul victimelor. Autospeciala corespunde unui regim de exploatare intens, cu accelerări și decelerări frecvente, inclusiv pe căi de rulare cu rampe și pante accentuate.
Acestea sunt dotate cu rulote transport câini Salvamont, cerință pornită la inițiativa noastră după ce am reușit instruirea mai multor unități canine la nivel național, astfel ca au fost până acum eliberate 31 de brevete în 14 județe.
În semn de recunoaștere a sprijinului permanent, dl. Sănduloiu a oferit onorific insigna de specialist “conductor câine avalanșă și mediu natural” domnului Secretar de Stat Dr. Raed Arafat.
Autospecialele au fost achizionate de IGSU în cadrul proiectului “Îmbunătățirea capacității de intervenție la urgențele medicale-Regiunea Sud Muntenia”, iar proiectul a fost cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operational Regional 2014-2020 și au fost predate fiecărui Serviciu Public Județean Salvamont din România!

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv. Powered by VA Labs, Hosted by VA Host.