Scenariile aflate în lucru la Ministerul Educației: când ar putea începe anul școlar

La Ministerul Educației există mai multe scenarii privind începerea școlii. Primul scenariu care se ia în calcul îi vizează pe elevii din clasa a VIII și a XII. Ei ar putea să revină primii la cursuri, prin împărțirea acestora pe grupe.

„Asteptam sa vedem cum se va intampla aceasta intoarcere graduala a elevilor, sa punem in aplicare unul dintre scenariile la care ne-am gandit. Intai de toate, sa se reintoarca clsasele a 8-a si a 12-a, va fi mai usor de controlat de fiecare scoala prin impartirea pe grupe sa respectam numarul de elevi. Ne gandim la scurtarea programului elevilor pe mai multe ture de lucru”, spune Marina Manea, inspector adjunct ISMB, informează Realitatea.

Directorii de școală recunosc faptul că măsurile vor fi greu de pus în practică, mai ales că unele școli au peste 1.500 de elevi.

Distribuie prietenilor

Medicii susțin că ultimii care ar trebui să meargă la școală sunt copiii de la clasele primare și cei de grădiniță.

Nici costurile acestor măsuri nu sunt de ignorat. Recent, premierul Ludovic Orban a anunțat că elevii și studenții vor fi obligați să poarte măști. Într-o școală în care învață 900 de copii, ar fi nevoie de 27 de mii de măști într-o lună. Astfel, costurile pentru 30 de zile se ridică la 60.000 lei.

În prezent, sunt 3 milioane de copii cuprinși în sistemul de învățământ românesc.