prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Schimbare majoră pentru toate școlile din România! S-a dat lege și devine obligatoriu!

Sănătatea elevilor este în atenția Ministerului Sănătății, care propune un proiect ce vizează băncile școlare. Despre ce este vorba, mai exact? Directorii școlilor vor trebui să găsească modalități de reducere a greutății ghiozdanelor elevilor, în conformitate cu un ordin al Ministerului Sănătății, care urmează să intre în vigoare.

CITEȘTE ȘI: INVESTIȚII NEMAIÎNTÂLNITE ÎN ROMÂNIA! APARE O NOUĂ AUTOSTRADĂ!

Se propune ca școlile să implementeze acțiuni menite să diminueze sarcina grea a ghiozdanelor elevilor.

Ca alternative, Ministerul Sănătății sugerează introducerea de dulapuri individuale pentru stocarea manualelor și caietelor elevilor, amenajarea unor spații dedicate pentru efectuarea temelor după ore și organizarea unor cursuri de „educație sanitară” pentru învățarea și utilizarea corectă a ghiozdanului.

În plus, se sugerează folosirea unui ghiozdan echipat cu bretele late, pentru a asigura o distribuție uniformă a greutății.

Inițiativa întâmpină dificultăți

Din păcate, există însă provocări logistice pe care le-ar putea întâmpina implementarea acestui sistem în școlile cu două schimburi.

„Propunerea e frumoasă, dar eventual valabil pentru şcolile cu un singur schimb, care sunt foarte puţine. La două schimburi, diferenţa de înălţime dintre copii este simţitoare. Şi atunci cine le mută scaunele?! Sau băncuţele … Cine le ridică?! Lângă o clasă să avem şi personal administrativ care să poată să facă, în afară de îngrijitori care şi aşa sunt suprafolosiţi în toate activităţile noastre”, spune directoarea unei școli.

În plus, părinții solicită și investigații medicale periodice pentru elevi, pentru a identifica la timp eventualele probleme. Eugen Ilea, președintele Federației Părinților, subliniază că este un proiect bun, dar vine și cu o recomandare către Ministerul Sănătății de a face un screening al coloanei, mai ales pentru elevii de gimnaziu.

Un alt obstacol în calea implementării proiectului este faptul că multe școli au deja proiecte de finanțare pentru achiziția de mobilier fix, cu fonduri europene, și nu mai pot modifica aceste proiecte.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv. Powered by VA Labs, Hosted by VA Host.