prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Schimbări drastice! Permis de conducere de probă sau limită de viteză după vârstă! Află de când!

Schimbări drastice! Permis de conducere de probă sau limită de viteză după vârstă! Află de când!

Atenție șoferi! Se pregătesc schimbări, la nivel european, pentru șoferii începători și pentru cei vârstnici. Scopul este acela de a crește siguranța în trafic și de a diminua numărul accidentelor rutiere. Comisia pentru Transport și Turism a Parlamentului European a discutat, recent despre un amendament la Legea Circulației Rutiere, care vizează introducerea permisului de conducere de probă, limită de viteză după vârstă sau interdicție de noapte pentru începători.

CITEȘTE ȘI: ATENȚIE! SE FURĂ ÎN MAGAZINELE DIN CENTRUL PITEȘTIULUI! CINE E PRINCIPALUL SUSPECT?

Cele mai importante puncte din proiectul actual sunt:

  • Limite de viteză eșalonate pe grupe de vârstă. Ar exista o limită de viteză de 90 km/h pentru șoferii începători. Acest lucru ar face practic imposibil ca începători să depășească pe autostrăzi.
  • Permis de conducere de probă. Va necesita un nou test de conducere după perioada de încercare.
  • Interdicția de a conduce noaptea pentru șoferii începători. Proiectul prevede că „statele membre pot stabili reguli specifice pentru șoferii începători pentru a limita conducerea pe timp de noapte de la miezul nopții la 6.00.”
  • Proiectul prevede că permisul de conducere va fi valabil doar 7 ani de la 60 de ani, 5 ani de la 70 de ani și doar 2 ani de la 80 de ani. Permisul va fi apoi reînnoit după examinări medicale și psihologice atente.

Una dintre cele mai controversate modificări: limită de greutate pentru permisele de conducere. Potrivit proiectului, tuturor permiselor de conducere auto din clasa B (vechiul Clasa 3) ar trebui să li se aplice o limită de greutate de 1.800 de kilograme (anterior 3.500 kg), combinată cu o viteză maximă de 110 km/h.

Persoanele care doresc să conducă vehicule mai mari ar trebui să obțină propriul permis de conducere clasa „B+”, care este disponibil doar pentru cei cu vârsta de 21 de ani și peste. Regulamentul propus vizează în special să facă mai dificilă sau chiar imposibilă conducerea SUV-urilor și a vehiculelor mari de șoferi cu vârsta sub 21 de ani.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News sau pe Tik Tok

 

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs