prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Schimbări majore la Bacalaureat şi Evaluare Naţională! Ce probe vor fi introduse?

Schimbări majore la Bacalaureat şi Evaluare Naţională! Ministrul Educației, Ligia Deca a finalizat recent draftul legilor educaţiei şi l-a prezentat pentru prima data liderilor din coaliţia de guvernare. Documentul vine cu modificări ample, altele decât cele propuse de fostului ministru al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

CITEȘTE ȘI: OFICIAL! MUNTENIA HOSPITAL A FOST VÂNDUT! AFLĂ CINE L-A PRELUAT!

Deși Sorin Cîmpeanu vorbea despre o probă comună cu toate materiile din liceu, Ligia Deca nu este de acord și îşi doreşte o probă unică la limba şi literatura română. Ba mai mult, ministrul Educației vrea ca elevii să susțină la limba și literatura română și o probă orală dar și una scrisă.

Schimbări există și la susținerea competenţelor digitale, care pot fi date acum de către elevi în clasa a XI-a şi nu doar în clasa a XII-a, aşa cum se întâmplă în prezent. Elevii vor avea şi probe specifice, în funcţie de fiecare profil.

Schimbări majore și la admiterea la liceu

Ample schimbări există și la admiterea la liceu. Ministrul Educației îşi doreşte păstrarea Evaluării Naţionale, dar vrea să introducă un examen separat de admitere pentru colegiile care au o concurenţă foarte mare.

Rămâne de văzut dacă acest draft este forma finală sau vor mai exista modificări până pe data de 15 martie, când proiectele vor fi aprobate și vor ajunge în parlament.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv. Powered by VA Labs, Hosted by VA Host.