Schimbări radicale la Bacalaureat! Exemene în timpul anului, matematică pentru elevii de la uman!

Potrivit noul proiect de lege pregătit de ministrul Educaţiei, Ligia Deca, examenul de Bacalaureat va include și o probă de „competențe de bază complementare”, susţinută în timpul anului şcolar. Concret, elevii de la profilul Uman vor susţine o probă de „competențe de bază la Matematică”, iar elevii de la Real ar urma să dea „competențe de bază socio-umane” ca probă scrisă complementară profilului ales, potrivit Edupedu.

Cei de la filierele vocaționale și tehnologice ar urma, să susţină probe de „competențe de bază socio-uman sau matematică”, complementar disciplinelor alese deja pentru BAC.

Alte probe care se susțin în timpul anului școlar pentru elevii de clasa a XII-a sunt cele scrise la limbi străine. Spre deosebire de situația din prezent, în care la BAC se dă doar examen oral la o singură limbă străină, în noua formulă prevăzută de proiectul de lege, s-ar da examen scris la două limbi străine – ambele pot fi echivalate, dacă elevii au certificate recunoscute de Ministerul Educației.

Un alt examen care se susține în timpul anului școlar, deci până când elevii devin absolvenți de liceu, este proba practică de competențe digitale. Și aceasta poate fi echivalată cu certificat, opțional.

În sesiunea de Bacalaureat din vară absolvenții vor mai da, practic, doar trei probe scrise și cea de la Limba și literatura română oral.Examenul de Bacalaureat în forma din proiect ar urma să se aplice pentru elevii care intră în clasa a IX-a în anul următor intrării în vigoare a legii. Asta înseamnă că, dacă legea ar intra în vigoare în anul 2023, elevii care intră în septembrie 2024 în clasa a IX-a ar da BAC-ul pe regulile din proiectul de lege, în anul vara anului 2028, potrivit surselor Edupedu.ro.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv. Powered by VA Labs, Hosted by VA Host.