Schimbări radicale pentru studenți! Nu vor mai fi obligați să facă asta!

Schimbări radicale pentru studenți! Nu vor mai fi obligați să facă asta!

Vești extraordinare pentru studenți! O prevedere important din noul Cod al drepturilor şi obligaţiilor studenţilor prevede că aceştia nu mai pot fi obligaţi să participe la cursuri mai mult de opt ore pe zi. Anunțul a fost făcut recent de Ministerul Educaţiei.

CITEȘTE ȘI: DECIZIE RADICALĂ PENTRU CEI CARE STAU LA BLOC! ANUNȚUL A FOST FĂCUT ACUM!

Care sunt principalele noutăţi din noul Cod al drepturilor şi obligaţiilor studenţilor:

  • Fiecare universitate instituie un sistem de monitorizare a respectării prevederilor Codului drepturilor și obligațiilor studentului, iar acesta este parte a sistemului de asigurare a calității.
  • Reglementarea drepturilor specifice de care beneficiază studenții cu dizabilități. În acest sens, universitățile elaborează un Plan de intervenție specializată.
  • Studenții nu pot fi constrânși să participe la mai mult de 8 ore pe zi de activități didactice prevăzute în planul de învățământ al programului de studii la care sunt înmatriculați.
  • Universitățile nu pot percepe taxe suplimentare studenților pentru procesul de reclasificare a acestora de pe un loc cu taxă pe un loc finanțat de la bugetul de stat.
  • Un student nu poate avea calitatea de student reprezentant în structuri decizionale ale aceleiași universități pentru mai mult de 5 ani, indiferent de perioada în care s-au derulat mandatele și de întreruperile acestora.
  • Studenții participă anual la evaluarea activității studenților reprezentanți.
  • Regulamentele de alegeri ale studenților reprezentanți stabilesc inclusiv mecanisme de revocare a acestora.
  • Studenții reprezentanți au obligația de a elabora, cel puțin de două ori pe an, rapoarte de activitate care să prezinte toate inițiativele și demersurile desfășurate.
  • Forma codului drepturilor și obligațiilor studenților a fost pusă în dezbatere publică de către Ministerul Educației în luna februarie a acestui an.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
© 2024 Ziar Obiectiv.