prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Se demolează Arpechim! Ultimul stindard industrial din Pitești va fi pus la pământ!

OMV Petron a început demersurile pentru a dărâma ce a mai rămas din Rafinăria Arpechim Pitești după aproximativ 12 ani de la închiderea ultimei mari instalații de acest fel din România. Reprezentanții companiei au început demersurile încă din 2016 pentru a demola fostul combinat petrochimic, iar în această perioadă se lucrează pentru obținerea avizelor de mediu și a restului de documentație necesară.

„Instalațiile și structurile necesare fluxurilor tehnologice ale fostei rafinării Arpechim nu sunt demolate. Probabil că vor fi demolate la un moment dat. Procedura de obtinere a obligațiilor de mediu la încetarea activității fostei rafinării Arpechim este în curs de desfășurare, potrivit legislației aplicabile”, a precizat OMV Petrom pentru ”Adevărul”.

CITEȘTE ȘI: SE MĂRESC SALARIILE LA FC ARGEȘ! AFLĂ CU CÂT!

De asemenea, Rafinăria Bradu a fost scoasă la vânzare la începutul acestui an, dar nu s-a prezentat nimeni la primele două licitații, urmând ca în luna aprilie să se organizeze o nouă sesiune în speranța că un investitor va prelua toate activele.

Petrochimia și Arpechim – ping pong între promisiuni și capital electoral

Soarta Petrochimiei Bradu și a Arpechim a fost un ping-pong constant între autorități și lichidatorii judiciari după intrarea în faliment a colosului industrial din zona Sud a Piteștiului. De la 20.000 de angajați, cât număra combinatul petrochimic în urmă cu 20 ani, acum, bate vântul printre clădirile lăsate în paragină și printre ce a mai rămas din instalațiile prin care curgeau sute de tone de produse petroliere în perioada de glorie.

Începând cu 2009, combinatul petrochimic a intrat într-un declin continuu, un declin care a însemnat disponibilizarea a zeci de mii de persoane și, automat, închiderea activității. În anul 2016, ceea ce a fost la un moment dat „perla industriei” piteștene mai număra doar 70 de angajați.

Promisiuni au fost făcute pe toate planurile: politic, privat, dar nimic nu s-a concretizat. Acum, cel care va dori să preia activele Rafinăriei va putea, ori să retehnologizeze combinatul, ori să pună la pământ toate construcțiile și instalațiile și să construiască nestingherit un nou cartier rezidențial.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv. Powered by VA Labs, Hosted by VA Host.