prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Se extinde războiul?! Alertă maximă la granița cu România

Alertă maximă chiar la granița cu România! Vestea a venit direct de la americani: „Am văzut cu toţii!”

CITEȘTE ȘI: VIDEO. CELE MAI NOI IMAGINI DIN TUNELURILE „DANIELA” ȘI „ALINA” DE PE AUTOSTRADA PITEȘTI – SIBIU! CARE ESTE STADIUL LUCRĂRILOR!

Republica Moldova se află în stare de alertă maximă, după ce un expert în securitate a emis un avertisment de ultim moment.

Potrivit avertismentului emis de Christoph Heusgen, președintele rus Vladimir Putin nu va se va opri după o eventuală victorie în Ucraina. În schimb, liderul de la Kremlin va încerca să-și extindă influența și asupra altor țări care făceau anterior parte din URSS. Christoph Heusgen a lansat acest avertisment în cadrul Conferinței Internaționale de Securitate de la München.

Un oficial de rang înalt din Departamentul de Stat a spus dacă SUA sunt îngrijorate de o eventuală extinderea invaziei ruse în Republica Moldova, sau de un amestec al Moscovei în alegerile din țara vecină.

Vladimir Putin nu se va opri la Ucraina?

Rusia ar putea ataca Republica Moldova? Yuri Kim este adjunctul principal al asistentului secretarului de stat pentru afaceri europene şi eurasiatice. Aceasta a declarat că în interviul acordat lui Tucker Carlson, Vladimir Putin a asigurat că nu are nicio intenție de ataca Polonia și Lituania. Însă trebuie să ne reamintim că același lucru l-a spus și despre Ucraina, a precizat ea.

„Cred că am văzut cu toţii sau am auzit de interviul recent al jurnalistului american (Tucker Carlson – n.r.) în care Putin a pretins cu mare uşurinţă că nu are nicio intenţie de a merge în Polonia şi Lituania. Cred că este foarte important să ne reamintim că la fel a fost şi asigura că nu are nicio intenţie de a merge în Ucraina şi iată unde am ajuns”, a declarat ea într-un briefing de presă.

Yuri Kim a fost întrebată dacă SUA sunt îngrijorate cu privire la o posibilă extindere a invaziei ruse în Republica Moldova sau la un amestec al Moscovei în alegerile din această țară. Aceasta a spus că un cuvânt mai potrivit ar fi „precauți”.

„M-aţi întrebat dacă suntem îngrijoraţi. N-aş spune că îngrijoraţi este cuvântul potrivit, dar suntem precauţi şi se cuvine să fim atenţi, în propriul nostru interes. Încă o dată, se cuvine să privim foarte atent la acţiunile lui Putin, nu la cuvintele sale şi să ne pregătim şi să ne mişcăm în consecinţă”, a răspuns oficialul.

Toţi vecinii pe care îi are Rusia dorm acum cu un ochi deschis

Yuri Kim a oferit și o concluzie a briefingului de presă. Acesta a fost organizat cu ocazia împlinirii, în curând, a doi ani de război în Ucraina.

„Din nou, vreau doar să subliniez că, mai degrabă decât să ne concentrăm asupra unor cazuri specifice, trebuie să privim imaginea de ansamblu şi să ţinem cont de faptul că Putin conduce un regim care a desfăşurat un atac nemilos şi nejustificat împotriva unui vecin, că toţi vecinii Rusiei, sincer, dorm acum cu un ochi deschis, aşa cum ar trebui”, a declarat ea.

„Vedeţi impactul acestui lucru de peste tot, din Armenia până în Kârgâzstan”, a adăugat Kim.

„Aşa că eu cred că ar trebui să ne concentrăm asupra acestui aspect”, a subliniat diplomatul american.

Potrivit oficialului, trebuie să apărăm libertățile țărilor individuale.„Al doilea lucru pe care trebuie să-l reţinem este că trebuie să ne implicăm cu adevărat în apărarea libertăţii ţărilor individuale şi să luăm măsuri atunci când ţări precum Rusia şi tirani precum Putin se angajează într-un program de ucidere a taţilor, de violare a mamelor şi de furt de copii. Acest lucru este ceva ce nicio ţară nu ar trebui să accepte şi nu ar trebui să creadă că nu-i afectează propriile interese naţionale”, a mai precizat Yuri Kim.

Președintele Rusiei a subliniat în repetate rânduri că dezintegrarea Uniunii Sovietice a fost „cea mai mare catastrofă geopolitică a secolului al XX-lea”. Liderul de la Kremlin a evidențiat că, ca rezultat al acestei dezintegrări, „zeci de milioane” de ruși au rămas în afara teritoriului rus.

În această perspectivă, Heusgen sugerează că Putin își propune să reînființeze statul pe teritoriile care făceau parte anterior din fosta URSS.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs