prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Se pierd zilele de concediu neefectuate? Află cum le poți recupera!

Discuţiile legate de ceea ce se întâmplă cu concediile de odihnă apar întotdeauna în rândul angajaţilor, mai ales la începutul anului, când aceştia constată că nu şi-au efectuat toate zilele de concediu disponibile pentru anul anterior.

CITEȘTE ȘI: VEȘTI BUNE PENTRU ȘOFERI! POLIȚIȘTII RUTIERI NU VOR MAI AVEA VOIE SĂ FACĂ ACEST LUCRU!

Reguli concediu 2024. Până când mai putem lua zilele de concediu restante din anii trecuţi?

Puțini angajați din România își iau toate zilele de concediu în decursul unui singur an. Cei care nu și-au utilizat zilele de concediu de odihnă din anii precedenți trebuie să știe că mai au o șansă. Acestea nu sunt pierdute. Există însă o dată-limită până la care pot fi utilizate.

Ce facem cu zilele de concediu rămase?

Codul Muncii stipulează că angajații au dreptul să își utilizeze concediile de odihnă neefectuate. În termen de 18 luni de la sfârșitul anului în care s-au acumulat. Astfel, există o fereastră de timp pentru a beneficia de aceste zile de concediu neutilizate. Majoritatea angajaților cu contract de muncă pe perioadă nedeterminată beneficiază de un număr minim de 20 de zile de concediu de odihnă. Dar o bună parte din angajații cu vechime în muncă se bucură de 23 sau chiar 25 de zile lucrătoare pentru concediul de odihnă. În anumite sectoare de activitate, spre finalul carierei, angajații pot ajunge și la un concediu de 32 de zile lucrătoare. La fiecare 5 ani de muncă, angajații din România primesc încă o zi de concediu, după cum stipulează Codul Muncii. La aceste zile de concediu se mai adaugă și zilele libere care se acordă la nivel național în timpul marilor sărbători.

Când poți recupera zilele de concediu restante?

Pentru că puțini știu când au dreptul să solicite zilele rămase eefectuate, vă prezentăm exact perioada în care vă puteți cere acest drept. În firme private mici sau în mari companii de stat, angajații cu contract de muncă legal pot solicita zilele de concediu rămase în următoarele 18 luni. Spre exemplu, dacă mai ai 5 zile de concediu de odihnă rămase din anul 2023, le poți solicita atât în anul 2024, cât și în primele 6 luni ale anului 2025.

Art. 144. Intangibilitatea dreptului la concediul de odihnă

(1) Dreptul la concediu de odihnă anual plătit este garantat tuturor salariaților.

(2) Dreptul la concediu de odihnă anual nu poate forma obiectul vreunei cesiuni, renunţări sau limitări.

Art. 146. Efectuarea şi compensarea concediului de odihnă

(1) Concediul de odihnă se efectuează în fiecare an.

(2) În cazul în care salariatul, din motive justificate, nu poate efectua, integral sau parţial, concediul de odihnă anual la care avea dreptul în anul calendaristic respectiv, cu acordul persoanei în cauză, angajatorul este obligat să acorde concediul de odihnă neefectuat într-o perioadă de 18 luni începând cu anul următor celui în care s-a născut dreptul la concediul de odihnă anual.

(3) Compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat este permisă numai în cazul încetării contractului individual de muncă.

Conform Codului Muncii, angajații care nu au utilizat cele 20 de zile legale minime de concediu de odihnă în 2022 au posibilitatea să solicite angajatorului să le acorde până la jumătatea anului 2024. Astfel, zilele de concediu neefectuate în anul 2022 pot fi luate până la data de 30 iunie 2024, conform informațiilor furnizate.

Ce se întâmplă cu impozitul pe concedii medicale

În altă ordine de idei, angajații vor mai avea de plătit impozitul pentru concedii medicale. Asta pentru că votul privind eliminarea acestei taxe a fost amânat.Coaliția a amânat votul pentru eliminarea taxei pe boală până pe 12 martie, ceea ce înseamnă că sute de mii de români vor fi taxați în continuare cu 10% pentru concedii medicale.

Această decizie a stârnit un val de revoltă în rândul medicilor de familie, în timp ce guvernul a anunțat verificări privind modul în care sunt eliberate documentele pentru concediile medicale.

PSD și PNL au decis să amâne votul în Camera Deputaților pentru eliminarea taxei pe boală până pe 12 martie. În Senat fusese deja scos impozitul de 10%.

Cu toate acestea, modificările legislative trebuie să parcurgă întregul parcurs legislativ pentru a fi aplicate integral, iar în Camera Deputaților, proiectul ar putea fi din nou modificat.

Nemulțumirea medicilor de familie a fost generată și de anunțul Ministerului Sănătății privind verificările pentru documentele privind concediul medical. Autoritățile doresc să trimită controale la medici pentru a stabili dacă aceste concedii sunt justificate, în timp ce oamenii critică taxarea discriminatorie care se aplică doar pentru anumite categorii de boli.

În urma declarațiilor liderilor politici și anunțurilor autorităților, s-a adus în discuție necesitatea justificării unor concedii medicale.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs