Se spală sau nu mâine? Ce spun preoții, de fapt?

Săptămâna Mare, cunoscută și sub denumirea de Săptămâna Patimilor, este perioada ce precede sărbătoarea Paștelui și este considerată de credincioșii creștini drept una dintre cele mai sacre și semnificative timpuri ale anului.

CITEȘTE ȘI: ÎNCĂ 75 KILOMETRI DE DRUM EXPRES ÎN ROMÂNIA! VA FACE LEGĂTURA CU DOUĂ AUTOSTRĂZI!

În această săptămână, tradițiile se împletesc adesea cu superstiții, iar Părintele Vasile Ioana a oferit recent clarificări importante cu privire la aceste practici. Una dintre cele mai răspândite superstiții este aceea că nu este permis să se facă curățenie sau să se spele rufe în Vinerea Mare. Se crede că aceste activități ar putea aduce păcat asupra celor care le practică într-o zi atât de sfântă.

Poți sau nu să speli în Vinerea Mare?

Părintele Vasile Ioana a abordat această temă, explicând că, deși respectul pentru zilele semnificative este esențial, multe din aceste restricții nu au un fundament solid în învățăturile creștine.

„Se spune că în Vinerea Mare nu ai voie să speli. Ai voie și în Vinerea Mare, pentru că este o zi în care sigur că suferim pentru răstignirea Domnului, omul merge la prohod, iar femeile care au acest ritual nu au timp să spele, dar vinerea poți să speli fără nici un fel de problemă, nu există nici un temei care să ne interzică.”

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
© 2024 Ziar Obiectiv.