prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Senator Dănuț Bica: „Astfel de sărbători locale autentice ar trebui promovate turiștilor din toată țara!”

Senator Dănuț Bica: „Astfel de sărbători locale autentice ar trebui promovate turiștilor din toată țara!”
An după an, în comuna Poienarii de Muscel, primăvara se ține sărbătoarea locală „Urcă oile la munte”, dedicată unui obicei tradițional care se pierde în negura secolelor, dacă nu a mileniilor. Anul acesta comuna a sărbătorit așa cum se cuvine în frunte cu primarul Ion Banzea, președinta Senatului României și a PNL Argeș, Alina Gorgiu și Senatorul PNL de Argeș, Dănuț Bica. 
„Am răspuns cu mare bucurie invitației primite! Transhumanța este una dintre cele mai vechi tradiții ale regiunilor de munte din Europa și anul trecut 10 țări, printre care și România, au depus la UNESCO dosarul multinațional „Transhumanța, strămutarea sezonieră a turmelor” pentru a fi înscris în Lista Reprezentativă a Patrimoniului Cultural Imaterial a Umanității. Și tare mă bucur să văd că la noi, în Argeș, această tradiție este păstrată așa cum se cuvine!
Am văzut tradiții muscelene autentice și costume populare atât de frumoase, că pozele nu le pot cuprinde. Mă bucur din suflet să văd că oamenii țin la tradițiile lor, la obiceiuri și că le transmit celor mici pentru a fi duse mai departe.
Felicitări tuturor locuitorilor comunei Poienarii de Muscel! Astfel de sărbători locale autentice ar trebui promovate turiștilor din toată țara și nu mă îndoiesc că ar fi foarte mulți cei care ar veni în Muscel! Vă invit pe toți să mergeți la Poienarii de Muscel! Oamenii sunt gazde minunate, iar zona, una deosebit de frumoasă!”, este mesajul transmis de Senatorul Dănuț Bica.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv. Powered by VA Labs, Hosted by VA Host.