prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Senator Dănuț Bica: „România face un pas important pentru un mediu mai curat și mai verde!”

Senator Dănuț Bica: „România face un pas important pentru un mediu mai curat și mai verde!”
„România face un pas important pentru un mediu mai curat și mai verde: a fost lansat sistemul de garanție-returnare, cel mai mare proiect de economie circulară al țării.
SGR este un proiect liberal, început de la zero de ministrul Mediului, Mircea Fechet, în 2020. Acesta va scoate din circuit aproximativ 7 miliarde de ambalaje anual, va îmbunătăți ratele de colectare și reciclare ale României și va crea locuri de muncă în economia verde.
Astăzi reciclăm maximum 12% din deșeurile de ambalaje și suntem pe ultimele locuri din Europa. Prin acest proiect, în 2026 putem ajunge la 90% deșeuri de ambalaje reciclate.
Cum va funcționa?
1. Cumpărăm produsele cu ambalaj cu garanție, care vor apărea pe piață în următoarea perioadă. Acestea poartă semnul SGR și au un cod specific de bare.
2. Returnăm ambalajele la orice punct de colectare din magazine, manual – direct la vânzător sau automat – la aparatele de preluare. Sunt acceptate ambalajele goale, neturtite, cu eticheta intactă.
3. Primim înapoi garanția de 50 de bani pentru fiecare ambalaj returnat corespunzător.”, este mesajul transmis de Senatorul Dănuț Bica.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv. Powered by VA Labs, Hosted by VA Host.