prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Servicii medicale incluse în asigurare! De ce beneficiezi gratuit și ce trebuie să plătești!

Mulţi români s-au aflat, de-a lungul timpului, în ipostaza de a-şi da seama că anumite servicii medicale nu sunt incluse în asigurarea de sănătate de stat, astfel că a venit momentul să analizăm posibilităţile avute, când ne bazăm pe asigurarea respectivă.

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV! S-A DAT ALARMA PE ȘANTIERUL LOTULUI PITEȘTI – CURTEA DE ARGEȘ AL A1! SE ÎNTÂMPLĂ ACUM!

În articolul ce urmează vă prezentăm ce anume acoperă asigurarea de sănătatea de stat, dar și serviciile medicale care nu sunt incluse.

Cei mai mulţi dintre români au o asigurare de sănătate de stat, indiferent de statutul avut. Însă, de multe ori ajungem în situaţia de a ne da seama că asigurarea respectivă nu asigură chiar toate necesităţile în materie de servicii medicale. Din acest motiv, există mulţi români care încheie, în paralel, o asigurare privată de sănătate, care încheie un contract cu o clinică de specialitate sau care beneficiază de anumite avantaje oferite de angajator.

Analize de screening anuale decontate de CNAS

Cum anumite servicii medicale nu sunt incluse în asigurarea de sănătate de stat, a venit momentul să analizăm posibilităţile avute când ne bazăm pe asigurarea respectivă.

Printre serviciile medicale care pot fi efectuate gratis, în baza asigurării de sănătate de stat, se regăsesc şi analizele de screening care sunt decontate de Casa Națională de Asigurări de Sănăte.

Aceste analize sunt considerate extrem de importante, mizându-se inclusiv pe ideea că screeningul salvează vieţi, pentru că screeningul are ca scop diagnosticarea bolii în stadii în care aceasta poate fi curabilă.

Ce anume nu se decontează?

Oarecum surprinzător, lista serviciilor medicale care nu sunt incluse în asigurările de sănătate de stat este relativ lungă.

Vorbim, în primul rând, despre serviciile medicale acordate în caz de boli profesionale, accidente de muncă şi sportive. Conform site-ului oficial al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, vorbim despre corecţiile estetice efectuate la persoane de peste 18 ani, fertilizarea in vitro sau asistenţa medicală la cerere.

De asemenea, prin intermediul asigurării de sănătate de stat nu beneficiem de unele servicii medicale de înaltă performanţă, unele servicii de asistenţă stomatologică sau contravaloarea unor materiale necesare corectării văzului şi auzului.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs