prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Simona Bucura Oprescu: „Costume populare minunate din Argeș și Muscel spun în această săptămână povestea neamului românesc la Palatul Parlamentului!”

Costume populare minunate din Argeș și Muscel spun în această săptămână povestea neamului românesc la Palatul Parlamentului, locul unde a fost aprobată legea care instituie Ziua Națională a Costumului Tradițional Românesc!
Acestea sunt puse în valoare de Expoziția “Pe firul borangicului” organizată de Comisia pentru Administrație Publică și Amenajarea Teritoriului din Camera Deputaților și Consiliul Judetean Arges prin Centrul Județean de Cultură și Arte Argeș.
În Muscelul de unde mă trag confecționarea și purtarea costumului popular au fost duse la rang de artă. Nu întâmplător Regina Maria a României a ales costumul de #Muscel ca ținută de înaltă ceremonie a Casei Regale! Ia românească este în continuare o sursă inepuizabilă de imagine artistică originală, iar ia de Muscel rămâne regina iilor.
Femeia româncă și-a îmbrăcat familia și casa preocupându-se permanent de diversificarea tehnicilor de execuție sau a materialelor folosite.
Îmi doresc ca fiecare dintre noi să respectăm și să punem în valoare bogăția costumului popular românesc lucrat de femeia româncă prin păstrarea și etalarea pieselor pe care le mai avem și prin transmiterea meșteșugului către copiii noștri.
Îmi doresc ca în toate zonele țării femeia #meșteșugar să devină femeia antreprenor care să continue să aducă faimă și bunăstare familiei și comunității sale!
Oaspeți de onoare la vernisaj au fost președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Gabriela Firea, precum și ambasadorii Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Germaniei, Moldovei, Greciei, Tunisiei, Egiptului, Peru, ministrul de Interne al Marii Britanii Sarah Dines, reprezentați ai ambasadelor Poloniei, Elveției, Marocului și Congo, precum și președintele Consiliului Județean #Argeș, Ion Mînzînă, și vicepreședintele Adrian Dumitru BUGHIU.
Expoziția “Pe firul borangicului” poate fi admirată la Palatul Parlamentului până pe 24 mai.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs