Singurul simbol al Centenarului din Argeș, lăsat uitării de Ministerul Culturii!

12

Unul dintre simbolurile Marii Uniri a fost dat uitării de Ministerul Culturii. În anul Centenarului, “oamenii de cultură” care au în subordine Vila Brătienilor nu au organizat și nici nu au în plan să facă ceva că să marcheze 100 de ani de la Unirea Principatelor sau să comemoreze pe I. C. Brătianu, regele neîncoronat al României Mari.

Pe acest subiect, în cadrul ședinței CJ de astăzi, liberalul Adrian Miuțescu a răbufnit și l-au întrebat pe președintele Dan Manu despre planul ministerului pentru evenimentele care vor marca Centenarul la Vila Florica.

Centrul de Cultură Brătianu este singurul (n.r. din județ) care are legătură cu Marea Unire. Ei, ca minister, știau că au în Argeș Vila Florica. Ei ce fac în ministerul ăla?”, a întrebat supărat Miuțescu.

După o scurtă laudă că discută cu reprezentanții Ministerului Culturii, Dan Manu a aruncat vina pe Consiliul de Administrație. Ce vina ar avea CA al Centrului de Cultură Brătianu (care se află în subordinea CJ Argeș), nu se știe. Dar că de fiecare dată, pentru eșecurile suferite de administrația Manu, alții sunt de vină.

Va reamintim că anul trecut, Conacul Brătienilor a fost cumpărat de Ministerul Culturii și cedat printr-un contract de comodat Consiliului Județean Argeș. La vremea respectivă erau promisiuni că va fi dat în administrarea CJ Argeș, lucru care nu s-au întâmplat nici până în prezent.