prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

ȘOC! Cu plicul la înmormântări! Parohiile care vor înlocuirea coroanelor cu bani!

ȘOC! Cu plicul la înmormântări! Parohiile care vor înlocuirea coroanelor cu bani! Plicul cu bani de la nuntă ar putea deveni obicei şi la înmormântări, asta după ce, mai multe parohii își doresc să îi convingă pe enoriași să renunțe la coronae în schimbiul banilor. Concret, preoții consideră mult mai de ajutor pentru familiile greu încercate o sumă de bani în locul coroanelor. Mai mult, preoții susțin că acest nou obicei ar fi benefic şi pentru mediul înconjurător.

CITEȘTE ȘI: ȘOCANT! COPIL DE 9 ANI UCIS DE PROPRIA MAMĂ! OBLIGAT SĂ STEA ÎN CADA CU APĂ RECE DREPT PEDEAPSĂ!

Noul obicei pe care reprezentanţii bisericii Bucium Poieni, județul Alba, vor să-l implementeze va ajuta nu doar familiile în suferință, ci şi parohia, care va fi scutită de costurile mari cu salubritatea.

„Constatăm că în ultima perioadă se renunţă la coroanele confecționate din lemn de brad sau din alte materiale plastice, preferând să-şi exprime sentimentele de solidaritate şi compasiune în alt mod. Pe lângă ajutorul pentru familiile îndoliate, această iniţiativă va aduce şi un beneficiu mediului înconjurător. De regulă, coroanele de flori sunt arse la marginea cimitirului sau sunt aruncate în albiile apelor curgătoare, ceea ce, în timp, duce la poluarea mediului.”, a declarant recent Oliviu Botoi, consilier cultural Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia.

Şi localnicii sunt de accord cu acest lucru pe care îl consideră foarte benefic și util.

  • „E foarte bine. E un gest foarte frumos. Pentru că, coroana o arunci, dar un ban în casă  e foarte bun.”, a declarant un localnic.
  •  „Mi se pare că este un lucru foarte bun. Să meargă cu o floare şi atât. E suficient.”, este de părere un alt localnic.

Şi parohii din judeţele Hunedoara şi Bihor vor să adopte această idee, considerând că este o decizie înțeleaptă care va ajuta pe toată lumea.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv. Powered by VA Labs, Hosted by VA Host.