Șoc! Demisii în masă la PRU!

DISTRIBUIȚI
pru arges, demisii, politic

Am  luat  la  cunostinta  cu  surprindere  de  avalansa  de  demisii  care  au  avut  loc   in PRU intr-o perioada scurta – la Cluj, Buzau, Prahova, Bucuresti si in multe alte zone. Simplii membrii, Filiale intregi sau personalitati marcante, rand pe rand au parasite PRU – de obicei in liniste sau in urma unui scurt comunicat. Membrii noi sau membrii vechi, care au pus umarul la definirea ideologiei PRU, oameni fara experienta politica dar si personalitati versate, tineri si seniori, oameni cu situatii materiale bune sau mai precare, din toate categoriile mai sus mentionate si nu numai au demisionat.
Desi initial am considerat ca este vorba de rataciri de moment, de lipsa de tenacitate sau de cazuri nejustificabile, a venit vremea nu doar sa ne cerem scuze fata de fostii colegii pe care i-am judecat fara a avea o profunda cunostinta a evenimentelor dar sa ne dam si noi, o mare parte a filialei Arges, Demisia.
Intrucat cu siguranta va exista timp pentru detalierea acestei situatii si intrucat probabil vor mai urma si alte demisii vom mentine prezentul comunicat scurt urmand ca in timp sa detaliem motivele demisiei noastre cat si, aparent surprinzator, pericolele pe care PRU le aduce la adresa Romaniei ca stat de drept, suveran si puternic. Pana atunci doar vom enumera principalele motive care determina decizia noastra irevocabila de a parasi PRU:
PRU este o forma fara fond. Un partid nou dar care imprumuta metehnele vechilor partide care au condus Romania pe un drum al dezastrului si care ascunde acest lucru abil, in spatele unui marketing agresiv si a unui ambalaj frumos. De fapt intreaga conducere are o veche experienta politica capatate in cadrul PSD/PC/USL
PRU nu este un partid democrat. Dl Bogdan Diaconu, care se aseamana in sinea lui cu un iubit voievod, uita faptul ca Vlad Tepes a ridicat oastea cea mare a Tarii Romanesti impotriva puhoiului Otoman fiindca inainte de a imparti tepe acesta a impartit dreptate. Findca inainte de a cere a dat dovada de sacrificii personale. Fiindca si-a asumat propria indentitate si nu s-a ascuns in spatele brandului unor inaintasi. FIindca inainte sa fie temut de popor era iubit. Lucruri care sunt straine de dl Bogdan Diaconu, care in scurtul timp pe care l-am petrecut impreuna a tradat semne de totalitarism si inconsistenta.
Meritocratia dispare din PRU in fata servilismului. Bogdan Diaconu a avut grija ca totalitatea functiilor de conducere cu influenta interna sa apartina unor oameni strict pe criterii de servilism fata de “maritul sultan Bogdan Diaconu”, nicidecum pe criterii de competenta, performanta sau eficienta. Iar unde era pericolul ca cineva cu opinii usor diferite fata de Bogdan Diaconu sa detina o oarecare influenta acesta nu s-a dat in laturi de la nici o marsavie pentru a opri un fenomen inaceptabil in acceptiunea sa – dezbaterea interna, diferenta de opinii, concurenta interna.
Legea si statutul nu conteaza daca acestea contravin intereselor directe ale lui Bogdan Diaconu. Astfel alegeri statutare sunt amanate sau nu sunt validate daca rezultatul nu convine, congresul national trebuie musai sa fie masluit, nu se respecta dreptul legal de a depune candidaturi si a emite opinii, nu se dau numere de inregistrare unor petitii interne care solicita lamuriri pe problem “sensibile”.
Liderul suprem al partidului, BOGDAN DIACONU, nu este un om de caracter. Iar pe termen lung caracterul e cel care face diferenta intre un lider puternic si o trompeta. Dl Bogdan Diaconu uita faptul ca minciuna are picioare scurte, ca manipularea nu functioneaza pe termen lung si ca politica lui “comanda  la mine sau afara” functioneaza numai in mediu cazon, fata de care dansul este mai atasat decat pare, nu fata de cetateni liberi.
PRU tradeaza insasi principile sale de baza. Din pacate PRU nu mai este condus de aceeasi echipa care a scris acele principii care il definesc ca si partid. Daca initial PRU se dorea un partid al nationalismului echilibrat, modern si luminat, acum PRU tinde sa alunece, usor-usor, pe panta extremismului. Daca PRU a fost menit sa uneasca, acum este o unealta a dezbinarii. Daca PRU dorea sa susina curentul nationalist autentic, acum PRU sustine distrugerea acestui current.
PRU se doreste un partid nationalist, iar in Romania nationalismul nu exista  fara  Ortodoxie   asa   cum   Ortodoxia   nu   exista   fara   Hristos.   Iar in PRU Hristos lipseste, din pacate.
Consideram ca majoritatea colegilor din PRU, atat in jud Arges cat si din alte organizatii, sunt manati de un patriotism sincer, de o dorinta puternica de indreptare a lucrurilor in Romania dar din pacate nu au acordat atentia cuvenita unor detalii esentiale legate de conducerea PRU. Romania are nevoie de implicarea acestor oameni si le dorim mult success in politica, cu sau fara PRU, si in lansarea de proiecte politice care sa ajute la reconstructia si intarirea Romaniei.
Subiectul este prea lung, ne oprim aici deocamdata. Va urma.
Colceag Adrian    fost vicepresedinte interimar al PRU filiala Arges Boboc Leonard,    fost presedinte tineret al PRU filiala Arges
Dumitrica Andrei, fost primvicepresedinte interimar al PRU filiala Arges
Gherghina Alin,    fost presedinte interimar al PRU organizatia municipala Pitesti Iaia
Marius,    fost presedinte interimar al PRU organizatia locala Buzoiesti
Nicolae Florin, fost presedinte interimar al PRU organizatia locala Costesti
Simioana Catalin, fost presedinte interimar al PRU organizatia locala Micesti
Alaturi de multi alti membrii PRU din jud Arges