prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Șocant! Despăgubiri record pentru un bărbat abuzat sexual de un preot!

Șocant! Despăgubiri record pentru un bărbat abuzat sexual de un preot! Un bărbat abuzat sexual de un preot de peste 300 de ori a câștigat, în instanță, după ani de procese, despăgubiri în valoare de 300 mii euro, obligând Arhiepiscopia să îi plătească.

Deși victima ceruse inițial despăgubiri în valoare de 750 mii euro, Tribunalul din Köln (Renania de Nord-Westfalia) a ordonat arhiepiscopiei în care a oficiat preotul să îi plătească bărbatului 300.000 de euro, precum şi să acopere orice tratament viitor pentru probleme psihologice.

Această decizie ar putea schimba modul în care se plătesc despăgubirile pentru victimele agresiunilor comise de preoţi. Potrivit unui studiu universitar dezvăluit în 2018, 3.677 de copii din Germania au fost abuzaţi sexual de membri ai clerului între 1946 şi 2014. Întrucât autorii nu au avut acces la toate arhivele, se crede că numărul real este mult mai mare. De atunci, toate diocezele au lansat anchete independente pentru a face lumină asupra amplorii abuzurilor.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs