prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Sorin Apostoliceanu – votat în AGA al Apă Canal și Termo Calor!

Dezbateri aprinse în ultima ședință a Consiliului Local pentru numirea reprezentanților în Adunările Generale ale Acționarilor ale Apă Canal și Termocalor Confort! Grupul consilierilor locali PNL și USR au convocat o ședință extraordinară cu două proiecte prin care să fie numiți aleșii locali în AGA a celor două societăți, după ce săptămâna trecută liberalii și useriștii au atras atenția că au fost convocate, fără respectarea legii, două ședințe la Adunările celor două societăți. Pe cealaltă parte, consilierii PSD au susținut că nu mai este nevoie ca aleșii locali să facă parte din AGA, asta desi până la finalul mandatului trecut au făcut parte câte doi consilieri în fiecare Adunare Generală a Acționarilor.

„Doar la Pitești se modifică acte constitutive prin ocolirea Consiliului Local”

„Dorim să aducem la cunoștința cetățenilor Municipiului Pitești situația existentă la cele 2 societăți ale Primăriei Pitești care sunt operatori regionali, S.C. Termo Calor Confort S.A. si S.C. APA CANAL 2000 S.A., precum si încercările disperate și în afara legii prin care primarul ales al Municipiului PITEȘTI, Cristian Gentea, încearcă să mențină controlul personal, după ce a condus aceste societăți în ultimii 8 ani din funcția de președinte AGA:

In data de 17 martie 2021 a avut loc o ședință a Adunării Generale a Acționarilor la S.C. TERMO CALOR CONFORT S.A. cu încălcarea prevederilor legale în vigoare, fără convocare prealabilă, în cadrul ședințelor făcând-se referire la articolul 121, astfel: Desfășurarea adunării generale a acționarilor, fără nici un fel de formalitate de convocare prealabilă, se face cu respectarea prevederilor Art. 121 din Legea nr. 31/ 1990, republicată și completată, potrivit căreia „Acționarii reprezentând întreg capitalul social vor putea, dacă nici unul dintre ei nu se opune, să țină o adunare generală și să ia orice hotărâre de competența adunării, fără respectarea formalităților cerute pentru convocarea ei”.

„Consiliul Local nu a fost de acord cu nicio ședință de adunare generala a acționarilor”

Dar, conform Codului Administrativ, Articolul 129 , Atribuțiile consiliului local: (2) Consiliul local exercită următoarele categorii de atribuții:

  1. a) atribuții privind unitatea administrativ-teritorială, organizarea proprie, precum și organizarea și funcționarea aparatului de specialitate al primarului, ale instituțiilor publice de interes local și ale societăților și regiilor autonome de interes local;

(3) În exercitarea atribuțiilor prevăzute la alin. (2) lit. a), consiliul local: d) exercită, în numele unității administrativ-teritoriale, toate drepturile și obligațiile corespunzătoare participațiilor deținute la societăți sau regii autonome, în condițiile legii;

Având în vedere cele de mai sus, Consiliul Local, care exercită, în numele unității administrativ teritoriale, drepturile și obligațiile participațiilor deținute la societățile comerciale, nu a fost de acord cu nicio ședință de adunare generala a acționarilor la societatea Termo Calor Confort SA, întrucât nu a fost întrebat.  Drept consecință, toate hotărârile adoptate in respectiva ședință sunt nule de drept și orice încercare de depunere a acestora la ORC sau Monitorul Oficial reprezintă încălcări ale legislației în vigoare. De altfel și președintele Consiliului de Administrație a refuzat să participe la aceasta ședință sau la convocarea acesteia, pe cale de consecință refuzând  să semneze ACTE ILEGALE.

Același lucru se dorește și la cealaltă societate, SC APA CANAL SA, unde s-a modificat actul constitutiv și s-a convocat AGA pe data de 26.03.2021, cu toate că domnul primar Gentea Cristian a mințit cu nerușinare la întrebarea unui consilier local la rubrica Diverse.

La aceste societăți domnul primar se prevalează de articolul 132, uitând că mai există și articolele 129, 131 etc. Vă anexăm doua hotărâri de Consiliu Local din alte orașe din Romania unde sunt operatori regionali: în unul din cele 2 exemple reprezentanții în AGA sunt 2 consilieri locali, iar in celălalt exemplu este primarul Municipiului, însă acesta este mandatat de către CL în privința modalității de vot. Doar la Pitești se modifică acte constitutive prin ocolirea Consiliului Local, care este reprezentantul unității  administrative.

Facem un apel la angajații acestor societăți să verifice ce semnează.

Consilierii Locali din grupul PNL-USR-PLUS au depus solicitare de convocare intr-o ședință extraordinară a Consiliului Local pentru rezolvarea în regim de urgență a acestei situații” susțin consilierii locali PNL și USR.

Consilierii PSD și Ana Stan au susținut că doar primarul poate face parte din AGA

Consilierii locali PSD și Ana Stan au contestat puternic cele două proiecte propuse de consilierii locali PNL și USR. Aceștia susțin că, după ce a fost modificat codul administrativ, în Adunările Generale ale Acționarilor face parte doar primarul. Asta deși, până la sfârșitul mandatului trecut au făcut parte câte doi consilieri locali. Mai mlt, cele două societăți primesc sume importante de bani de la bugetul local pentru funcționare și subvenții. Mai mult, consilierii locali PSD și PMP nu au votat niciun proiect.

Sorin Apostoliceanu – reprezentant CL în AGA ale Apă Canal și Termo Calor

Sorin Apostoliceanu a fost propus și votat de consilierii locali PNL și USR pentru a face parte din Adunările Generale ale Acționarilor ale Apă Canal și Termo Calor Confort. În mod suspect, celelalte două propuneri ale USR, Ionuț Gherase și Miu Barbu, nu au obținut numărul necesar de voturi pentru a deveni reprezentanți ai Consiliului local în AGA ale celor două societăți.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs