Sorin Buta a făcut sesizare la Parchet

La prima şedinţă de Consiliu din acest mandat de la Câmpulung deputatul Sorin Buta a venit să se apere şi să-şi susţină punctul de vedere privind contractul încheiat în 1998 pe vremea când era primar, cu Holding Energi-Co, dar acesta nu s-a oprit aici. Urmă­torul pas a fost o sesizare la Parchet, din punctul său de vedere iniţiativă pe care ar fi trebuit să o aibă Primăria Câmpulung, în scopul găsirii vinovaţilor pentru furtul sau dispariţia utilajelor evaluate la peste 6 miliarde de lei vechi de către compania bucureşteană.  
Se caută hoţii utilajelor care îi sunt imputate deputatului
Recapitulând, contractul cu Energi-Co a fost semnat în 1998, iar prin acesta compania respectivă ar fi trebuit să furnizeze energie termică în cartierul Vişoi. Toată înţelegerea contractuală s-a limitat, din cauza desfiinţării sistemului de încălzire centralizat, doar la montarea utilajelor, la ora actuală dispărute. La zece ani distanţă, Energi-Co a intentat Primăriei Câmpulung un proces cu două capete de acuzare în urma căruia Curtea de Apel Bucureşti a admis doar recuperarea contravalorii de peste 6 miliarde de lei vechi a instalaţiilor dispărute din centrală. Pentru cei 5.307.907,44 lei, daune,  pentru beneficiul nerealizat de firma bucureşteană, Instanţa a respins definitiv şi irevocabil cererea. Executată silit, Primăria Câmpulung a plătit suma respectivă companiei, urmând  să recupereze cele 6 miliarde de la vinovaţii de dispariţia utilajelor. „Am făcut o sesizare la Parchet pentru a se constata cine este res­ponsabil de furtul utilajelor de la Centrala Energi-Co, adică persoanele care mi-au urmat după ce am predat mandatul de primar şi după ce utilajele pe care le-au montat fără a cheltui un ban din bugetul local, eu le-am lăsat acolo. Nu mă fac vinovat de absolut nimic. Instanţa de judecată a respins definitiv şi irevocabil daunele interese cerute de Energi-Co adică banii, ca şi cum societatea ar fi funcţionat atâţia ani” , ne-a declarat Sorin Buta.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
© 2024 Ziar Obiectiv.