prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Spitalele, luate cu asalt! Care este boala care dă bătăi de cap medicilor?

Medicii trag un semnal de alarmă în privinţa numeroaselor cazuri de tuse convulsivă sau tuse măgărească, aşa cum este cunoscută ea popular. Spitalele de Pediatrie din toată țara sunt luate cu asalt de numărul mare de pacienți care vin cu tuse și secreții nazale.

CITEȘTE ȘI: LOCUITORII DIN MOȘOAIA VOR AVEA TRANSPORT PUBLIC ÎN COMUN! AFLĂ DE CÂND! DECLARAȚII ÎN EXCLUSIVITATE!

O boală extrem de periculoasă din Epoca Victoriană a revenit puternic în România. În ultimele luni s-au înregistrat cele mai multe cazuri din ultimii 60 de ani de tuse convulsivă, o boală infecțioasă care afectează plămânii și căile respiratorii.

Ce spun specialiștii?

Numai în Timişoara au fost depistate 24 de cazuri, cele mai multe din ţară. Acest lucru, spun medicii, este cauzat de lipsa vaccinului.

„Ieri cred că eram pe primul loc din ţară cu cele mai multe cazuri confirmate de tuse convulsivă. E vorba de copii, sigur, nevaccinaţi. Au fost ieri 24 de cazuri, dacă nu mă înşel. Acest lucru arată că copiii nu au fost vaccnaţi şi când rata de vaccinare este scăzută începe să crească numărul de cazuri”, a declarat conf. dr. Ovidiu Roşca, de la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara.

Întrebat cât de complicată este afecţiunea aceasta, medicul Ovidiu Roşca a explicat că poate exista mortalitate în cazul bebeluşilor.

„La copiii sub 3 luni mortalitatea este între 1 şi 3 la sută. Cu cât creşte vârsta, cu atât scade riscul de a face forme severe, dar asta nu înseamnă că ei nu pot să facă. Cei mai expuşi să facă această boală sunt copiii sub 3 luni şi cei până în 2 ani. Cel mai riscant e la copiii sub 3 luni, ei dezvoltă forme severe, complicaţii, şi pot să rămână şi cu sechele, de la probleme la sistemul nervos la insuficienţe respiratorii”, a precizat Roşca.

Medicul mai spune că boala poate fi prevenită prin vaccinare.

„Este o boală prevenibilă prin vaccinare, vaccinul este cuprins în schema naţională, trebuie doar să se prezinte la medicul de familie şi să vaccineze copiii”, a adăugat Roşca.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs