Steaua vrea victoria în Germania. Campioana României debutează în această seară în grupele Ligii Campionilor

DISTRIBUIȚI

Antrenorul grupării „roş-albastre”, Laurenţiu Reghecampf, a făcut declaraţii foarte îndrăzneţe înaintea duelului de la Gelsenkirchen.

„Va fi un meci dificil, un meci pe care ne dorim să-l câştigăm. Cred că avem, în momentul de faţă, o echipă puternică, una care se poate impune în  faţa lui Schalke. Dacă Schalke ne va trata de sus, aşa cum spune Marica, atunci nemţii vor avea de suferit. Pe noi ne interesează să câştigăm. Întâlnim o echipă mai puternică decât Stuttgart, echipa în faţa căreia am debutat sezonul trecut în Europa League”, a precizat fostul jucător din Bundesliga.

„Vă spun răspicat: Am venit să câştigăm! Vrem să ne calificăm în primăvara Ligii Campionilor. Sunt convins 100% că putem învinge. Aşa cum am spus-o cu Chelsea sau cu Ajax, aşa o spun şi acum. Nu văd de ce nu am putea învinge”, a spus Laurenţiu Reghecampf la conferinţa de presă de la Gelsenkirchen.

Statistica nu e de partea Stelei în această seară. În cele 16 meciuri disputate în cupele europene împotriva formaţiilor din Germania, „militarii” s-au impus într-un singur duel, în urmă cu peste o jumătate de secol. Se întâmpla în primul tur al Cupei Campionilor din 1957, când Steaua a învins Borussia Dortmund.

Schalke a mai întâlnit Steaua şi în urmă cu două sezoane, câştigând pe teren propriu (2-1) şi remizând la Bucureşti (0-0). De asemenea, „minerii” au mai învins o formaţie românească în trecut: pe Sportul Studenţesc (1-0 şi 4-0) în turul doi al Cupei UEFA din 1976.

Tehnicianul grupării din Gelsenkirchen, Jens Keller, care s-a duelat cu Reghecampf şi pe teren, în trecut, a avut doar cuvinte de laudă faţă de români.

„Nu cred că Steaua e outsider-ul grupei. Anul trecut au învins-o pe Chelsea, iar Chelsea e favorita grupei de acum. Cred că Laurenţiu Reghecampf face o treabă excelentă în România”, a spus Keller.

În celălalt meci al Grupei E, Chelsea primeşte vizita elveţienilor de la FC Basel.