prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Sute de euro și parfumuri șpagă pentru obținerea permisului auto! Cum au fost prinși?

Sute de euro și parfumuri șpagă pentru obținerea permisului auto! Cum au fost prinși? Direcția Generală Anticorupție manifestă o preocupare constantă față de activitatea de prevenire și combatere a corupției în legătură cu eliberarea permiselor de conducere și înmatricularea autovehiculelor, activitate care se materializează prin programe de instruire și conștientizare în rândul funcționarilor responsabili cu prezentarea riscurilor asupra circulației rutiere care survin în urma neîndeplinirii sau îndeplinirii defectuoase a atribuțiilor de serviciu.

CITEȘTE ȘI: A1 VA FI MONITORIZATĂ VIDEO! MAȘINILE CARE DEPĂȘESC VITEZA SAU FĂRĂ ROVINIETĂ- DESCOPERITE PE LOC!

În acest context, au fost instrumentate două dosare, având legătură cu probele pentru obținerea permisului de conducere, astfel: În data de 22.02.2023, în  urma unui apel efectuat la Linia Call center anticorupție de către un agent de poliție din cadrul Serviciului regim permise și înmatriculări București, lucrători de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Anchete, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București, au procedat la constatarea infracțiunii de dare de mită la scurt timp după ce o persoană i-a oferit polițistului o sumă de bani pentru ca acesta să nu-și îndeplinească în mod corespunzător atribuțiile de serviciu.

În fapt, în cursul aceleiași zile, la finalul examinării practice pentru obținerea permisului de conducere, după ce agentul constatator i-a comunicat calificativul ”respins”, persoana în cauză i-a oferit, cu titlu de mită, suma de 300 de euro pentru ca agentul de poliție să îi acorde calificativul ”admis” la proba practică. În acest dosar, față de inculpat, a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită.

Totodată, ieri, 23 februarie 2023, lucrători de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Anchete, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București, pun în executare 1 mandat de aducere emis pe numele unei persoane fără calitate specială și 1 mandat de percheziție domiciliară la adresa unde locuiește acesta, în cadrul unui dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

În fapt, în perioada 05-06.09.2022, inculpatul a pretins și primit de la un martor denunțător suma de 3.000 de lei și două parfumuri în schimbul traficării unei presupuse influențe asupra directorului Direcției Generale Permise de Conducere și Înmatriculări și a polițistului examinator în scopul promovării probei practice pentru obținerea permisului de conducere.

Ulterior, în data de 09.09.2022, inculpatul în cauză a pretins și primit de la același martor denunțător suma de 1.600 de lei pentru a-și trafica presupusa influență asupra funcționarilor din cadrul Direcției Generale Permise de Conducere și Înmatriculări, în scopul admiterii contestației referitoare la rezultatul probei practice de obținere a permisului de conducere pentru care aceasta a fost respinsă.

Și în această cauză, față de inculpat, a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență. Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

 

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv. Powered by VA Labs, Hosted by VA Host.