prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Taxa pe marile averi, amânată. Care este motivul și noul termen de aplicare!

Aplicarea taxei pe marile averi a fost amânată cu 5 luni. Motivul invocat de guvernanți pentru această decizie este birocrația administrativă.

CITEȘTE ȘI: ÎNCĂ 75 KILOMETRI DE DRUM EXPRES ÎN ROMÂNIA! VA FACE LEGĂTURA CU DOUĂ AUTOSTRĂZI!

Ministrul Finanțelor a anunțat că Guvernul a aprobat o Ordonanță de urgență care prevede, printre altele, amânarea până după alegeri a aplicării impozitului la marile proprietăți și averi. Este vorba despre așa-numita taxă pe lux, prevăzută în cadrul măsurilor fiscale aprobate în toamna anului trecut.

Taxa pe lux se amână

„Pentru cea de-a treia categorie de măsuri, cea referitoare la marile proprietăţi, marile averi, al cărei termen scadent era pentru data de 30 aprilie, am amânat – şi s-a aprobat amânarea acestui termen – până la data de 30 septembrie, pentru ca sistemul informaţional referitor la marile proprietăţi să poată să permită accesul la informaţii privind valoarea impozabilă a clădirilor.

După cum se cunoaşte, pentru clădirile mai mari de 2,5 milioane de lei şi mijloacele de transport cu o valoare de peste 375.000 lei, impozitul de 0,5% era un impozit cu termen scadent pentru 30 aprilie. Iar în acest context, pentru a avea acces la aceste categorii de informaţii pe care le-am menţionat, dar şi pentru a putea continua ceea ce înseamnă sistemul informatic necesar pentru acest tip de impozit, termenul, aşa cum am menţionat, s-a amânat până pe data de 30 septembrie 2024″, a explicat ministrul Finanțelor.

Altfel spus, Guvernul nu știe ce clădiri au o valoare impozabilă mai mare de 2,5 milioane de lei.

Birocrație și lipsă de informații

Românii care dețin locuințe mai scumpe de 500.000 euro sunt obligați sa plătească impozitul de 0,3% din tot ceea ce depășește această sumă. Același impozit de 0,3% va fi plătit și de românii care dețin mașini mai scumpe de 75.000 euro, potrivit pachetului de măsuri fiscale aprobate de Guvern în toamna anului trecut.

Guvernul nu a prevăzut această situație la momentul impunerii acestui nou impozit, iar până în toamna acestui an urmează să de realizeze interoperabilitatea IT între sistemele informatice dintre primării și ANAF.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv. Powered by VA Labs, Hosted by VA Host.