prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Te gândești să îți inviți prietenii la un grătar pe balcon de 1 Mai? Legea este clară!

Nu pleci nicăieri în minivacanța de 1 Mai, dar nu vrei să ratezi tradiția de a face mici la grătar? Dacă stai la bloc și, în locul bucătăriei tale, alegi să pregătești grătarul pe balcon sau în fața imobilului, ar trebui să te gândești de două ori înainte!

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV! S-A DAT ALARMA PE ȘANTIERUL LOTULUI PITEȘTI – CURTEA DE ARGEȘ AL A1! SE ÎNTÂMPLĂ ACUM!

Planurile pentru minivacanța de 1 Mai sunt deja puse la bătaie de către români, indiferent că și-au cumpărat deja un sejur într-o altă țară sau un simplu grătar alături de familie și prieteni. Anul acesta, find minivacanța care leagă 1 Mai de Pastele ortodox, sărbătoarea vine la pachet cu micii care sfârâie pe grătare și petrecerea pe măsură pentru majoritatea. Trebuie însă să știm că, dacă facem grătar în fața blocului, sau chiar pe balcon, acest lucru ne poate aduce o amendă considerabilă.

Legea este clară!

Primul lucru la care trebuie să ne gândim când vrem să facem un grătar în propriul balcon sau în fața blocului sunt vecinii. Aceștia, cu siguranță, nu se vor bucura, mai ales că mirosul poate fi deranjat atât pentru cei de deasupra, cât și cei din apartamentul de dedesubt. Ei pot fi cei care ne vor reclama la poliție, având singurul scop de a ne strica petrecerea cu mici și bere. Și aici începe să prindă contur o realitate legală greu de neglijat.

Astfel, dacă faci grătar pe balcon sau în fața blocului, legea este clară! Scoți lejer 5.000 de lei din buzunar!

Grătarul în fața blocului – cât o vacanță de vis!

Grătarele și petrecerile la iarbă verde se fac numai în locurile special amenajate de autoritățile locale! Sună ca o întreagă odisee? Eu zic că ar fi cazul să ne dăm seama că poate ar fi mai înțelept să ne oprim. Aflând că riscăm o amendă „de toată frumusețea”, termenul parcă capătă o conotație mai înspăimântătoare.

Cui i-ar conveni ca o petrecere cu mici și bere, alături de familie, să poată să te lase fără bani? Deci, dacă ai vecini„binevoitori”, care te denunță, ai citit bine. Scoți din buzunar 5.000 de lei. Sper că ai înțeles că, pentru o petrecere cu grătar la tine pe balcon, poți fi tras la răspundere cu o sumă care ar putea echivala cu o vacanță de vis.

Și chiar dacă pare tentant să încerci norocul pe balconul tău micuț sau în grădina din fața blocului, s-ar putea să te coste mult mai mult decât un simplu chef cu prietenii.

Ai grijă pe cine inviți la masă!

Să nu credeți că, dacă mergeți în locurile special amenajate, acolo nu există reguli. O perdea de fum excesiv sau o țigară aruncată neglijent pot fi motiv de amendă. 2.000 sau chiar 5.000 de lei. Și te gândești la toți acei oameni pasionați de grătar care au avut nefericirea să fie amendați pentru că nu și-au respectat aceste reguli.
Dacă ai evadat împreună cu prietenii sau familia într-un loc unde sunt și animale sălbatice, nu le invita cu tine pe covoraș. Nu trebuie să le dai de mâncare, pentru că riști, și de data aceasta, să scoți din buzunar 500 de lei. Parcă sună ca o palmă peste mâna întinsă spre un biscuite nevinovat. 500 de lei, în plus, pentru că nu te-ai putut abține să nu hrănești veverițele jucăușe sau păsările curioase.

Ai înțeles că toată această bucurie a petrecerii la grătar vine la pachet cu responsabilități și amenzi care pot afecta considerabil bugetul tău. Și atunci, cum poți să te bucuri de savoarea micilor la grătar fără să-ți risipești economiile?

Poate e timpul să faci un plan mai inteligent. Poate e momentul să cauți locurile special amenajate de autorități, unde să poți aprinde focul în voie și să te bucuri de micii gustoși, fără teama unei amenzi iminente.

Deci, în loc să-ți transformi balconul într-un loc de picnic, ia în considerare alternativele legale și sigure. Poate un parc sau o zonă special amenajată sunt locuri mai potrivite pentru petrecerea ta la grătar. Astfel, vei putea să te bucuri de micii delicioși fără să-ți fie teamă că vei primi o amendă care să-ți strice toată bucuria.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs