TehnoZ, echipa de robotică de la Zinca – sprijinită de Senat! Alina Gorghiu: „Mă bucur că sunt atât de multe echipe talentate în Argeș!”

TehnoZ, echipa de robotică de la Colegiul Național Zinca Golescu, va fi sprijinită pentru construcția viitorului robot, a anunțat în urmă cu puțin timp Alina Gorghiu, președinte al Senatului. După obținerea numeroaselor premii la nivel național și internațional, s-a luat decizia ca aceștia să fie sprijiniți și încurajați pentru a continua seria de succese.

„ Au fost la Universitatea din Pitești peste 180 de tineri, copii, adoleșcenți din județul Argeș, copii care au arătat roboții pe care i-au construit, au fpcut demonstrații și au desfășurat o competiție senzațională. Împreună cu domnul ministru i-am premiat. De asemenea, echipa TehnoZau fost prezenți și premiați. Nu le-am spus, dar având în vedere performanțele, vreau să particip cu instituția pe care o reprezint cu un mic sprijin în viiotrul robot. Vom sprijini cu 5.000 lei. Îmi doresc ca viitorul robot să poarte un nume de femeie. Mă bucur că sunt atât de multe echipe talentate în Argeș și lucrul acesta mă face să le propun colegilor din Parlament să fie alocată roboticii pentru toții copiii din România” a declarat Alina Gorghiu.

 

 

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
© 2024 Ziar Obiectiv.