prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Temperaturi de foc și vijelii! Prognoza actualizată pentru zilele următoare!

Luna lui cuptor începe cu vreme deosebit de caldă, dar și variații semnificative de temperatură. Dacă prima zi a lunii aduce valori aproape de 40 de grade, mai ales în sudul țării, spre jumătatea perioadei maximele scad sub pragul de 30.

CITEȘTE ȘI: VEȘTI PROASTE DESPRE TRONSONUL PITEȘTI – CURTEA DE ARGEȘ AL A1! CÂND VA FI DESCHIS?

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru luna iulie. Vor fi temperaturi mai ridicate față de valorile normale pentru această perioadă din an, în cea mai mare parte a țării.

Luni, 1 iulie 2024, cu excepția regiunilor vestice, unde valorile termice vor fi apropiate de cele normale, temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, mai ales în sudul și sud-estul țării.

Temperaturile maxime se vor încadra între 29 și 38 de grade Celsius, în unele zone atingând chiar 40 de grade. Tendința este ca valorile termice să scadă în zonele intramontane și gradul de instabilitate va crește în respectivele zone. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval în regiunile estice și sud-estice, iar în rest va fi excedentar, mai ales în vestul și nord-vestul teritoriului.

În săptămâna următoare, slăbirea circulației atmosferice atlantice va aduce furtuni în majoritatea regiunilor României, cu excepția Dobrogei. Aceasta se datorează dislocuirii masei de aer cald acumulată în Europa de Est și slăbirii vortexului polar. Iunie 2024 a fost extrem de cald și uscat comparativ cu media ultimilor 24 de ani. Slăbirea vortexului polar, influențată de fenomenele La Nina și Atlantic Nina, va permite furtunilor să avanseze în regiunile de câmpie și Moldova, dar nu și în Dobrogea. Luni va fi foarte cald în toată țara, cu temperaturi ridicate și marți în estul României. Răcirea va începe miercuri în regiunile de câmpie și Moldova, fiind resimțită complet până vineri.

Vom avea precipitații

Furtuni intense sunt așteptate în Transilvania de luni, în Oltenia de marți, și în Câmpia Română și Moldova de miercuri până joi. Există riscul de grindină și vânt puternic. Dobrogea și Bărăganul ar putea avea precipitații reduse datorită inhibării sistemelor noroase. Furtunile vor fi intense și neuniform distribuite. Este important să se urmărească avertizările meteo pentru a evita pagubele.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs