Temperaturile scad brusc! Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni?

Meteorologii au emis recent prognoza meteo actualizată pentru următoarea perioadă și avertizează că temperaturile vor scădea semnificativ zilele următoare. De asemenea, aceștia au anunțat că începând de săptămâna viitoare, se va înregistra o ușoară creștere, temperaturile ajungând în jurul intervalelor normale perioadei.

Prognoza meteo pentru Dobrogea

Valorile termice diurne se vor situa în jurul a 18 grade în prima săptămână, apoi se va încălzi ușor și în această regiune, până spre o medie de 20…21 de grade. Temperaturile minime nu vor avea variații semnificative pe parcursul intervalului, astfel că media acestora se va situa la valori de 10…12 grade. Temperaturi minime mai scăzute sunt posibile în noaptea de 10/11 octombrie, când media va fi de 7…8 grade. Probabilitatea pentru ploi slabe va fi mai ridicată în perioada 12 – 14 octombrie și din nou spre sfârșitul celei de-a doua săptămâni.

Prognoza meteo pentru Muntenia

În prima săptămână vremea va fi normală sub aspect termic, media maximelor va fi de 18…20 de grade, cu cele mai scăzute valori în 12 octombrie. În a doua săptămână, valorile termice vor crește ușor și treptat și vor caracteriza o vreme mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă, media maximelor urmând a se situa în jurul a 22 de grade. Temperaturile nocturne vor avea variații semnificative în primele zile, când vor fi cuprinse în medie între 7 și 11 grade, cu cele mai scăzute valori în 11 octombrie, apoi media estimată va fi de 7…8 grade. Local și temporar se vor semnala ploi slabe în perioada 12 – 14 octombrie. În restul intervalului, doar pe arii restrânse vor mai fi posibile ploi slabe, cel mai probabil spre finalul intervalului.

Prognoza meteo pentru Oltenia

În prima zi a intervalului media temperaturilor maxime va fi de 19…20 de grade, apoi în 11 octombrie se va produce o scădere de temperatură, până la o medie regională de 16 grade. În perioada 12 – 15 octombrie vor fi maxime termice ușor mai ridicate, la o medie de 17…18 grade, iar în a doua săptămână de anticipație vremea va deveni caldă pentru această perioadă, cu valori în medie de 20…22 de grade. Temperaturile minime vor fi în jurul a 10 grade în primele 4 zile ale intervalului, iar ulterior, media acestora va scădea la 7…8 grade. Local și temporar va ploua în perioada 11 – 15 octombrie. În restul intervalului probabilitatea pentru ploi va fi redusă.

Prognoza meteo la munte

Vremea va fi normală din punct de vedere termic în prima săptămână, cu o medie a maximelor de 8…10 grade, apoi se va încălzi în toată zona, iar până spre finalul perioadei de anticipație, media maximelor se va situa în jurul a 14 grade. Temperaturile minime vor avea aproximativ aceeași evoluție, respectiv o medie a acestora mai scăzută în prima săptămână la valori de 2…4 grade, urmată de o creștere, spre 6…7 grade în a doua săptămână. Local și temporar va ploua în perioada 12 – 14 octombrie. În restul intervalului, doar pe arii restrânse vor mai fi posibile ploi slabe, cel mai probabil spre finalul acestuia.

Ziarul-Obiectiv
© 2024 Ziar Obiectiv.