prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Terifiant! Persoane cu handicap exploatate până la ultima suflare de stăpânii de sclavi! Soț și soție-reținuți!

Terifiant! Persoane cu hancipat exploatate până la ultima suflare de stăpânii de sclavi! Soț și soție-reținuți! Stăpânii de sclavi revin în atenția autorităților după ce au exploatat, luni la rând, mai multe persoane cu handicap. Rețeaua era formată în familie. Soț și soție, dar și mama unuia dintre ei, cu toții au luat mai multe persoane cu dizabilități dintr-un centru specializat și le-au exploatat până la ultima suflare.

CITEȘTE ȘI: ȘOCANT! BĂTAIE CU PUMNI ȘI PICIOARE ÎN FAȚA UNUI BAR! FIUL UNUI PRIMAR, PRINTRE AGRESORI!

Concret, un bărbat din Borșa, care deține un munte întreg, ar fi adus din județul Vrancea mai multe persoane cu dizabilități, dintr-un centru de specialitate, pe care le-ar fi dus în vârf de munte, la stână, pentru a munci. De pe urma acestora, borșeanul încasa sume de bani frumoase iar oamenii erau puși să lucreze și erau cazați în condiții greu de imaginat.

Ofițerii DIICOT au mers și la sediul Primăriei din Borșa de unde au ridicat mai multe documente care să ateste faptul că persoanele erau monitorizate și anchetele sociale erau realizate. Cinci din cele șapte persoane erau în evidențele Primăriei Borșa, însă două dintre ele nu aveau niciun fel de document la unitatea administrativă din Maramureș.  Cei trei au fost reținuți pentru 24 ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentați instanței cu propunere de arestare preventive.

Ce spun anchetatorii?

„La data de 10.05.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Maramureș împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul B.C.C.O. Cluj-Napoca, B.C.C.O. Galați, S.C.C.O. Maramureș, S.C.C.O. Sălaj, S.C.C.O. Bistrița-Năsăud și S.C.C.O. Vrancea au pus în aplicare 19 mandate de percheziție domiciliară pe raza județelor Maramureș și Vrancea, într-o cauză vizând săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane şi supunerea la muncă forțată obligatorie.

În cauză, s-a reținut că, mai multe persoane vulnerabile cu handicap psihic, internate în Centrele de recuperare și reabilitare a persoanelor cu handicap, situate pe raza județului Vrancea, au fost recrutate prin inducere în eroare, profitând de starea de vădită vulnerabilitate, și, ulterior, transportate în vederea exploatării prin muncă în cadrul unor pensiuni, gospodării și ferme din județul Maramureș. Persoanelor vătămate le-au fost reținute documentele de identitate, acțiune de natură a asigura exploatarea acestora pe o perioadă cât mai îndelungată.

Persoanele vătămate nu au fost plătite sau au fost plătite mult sub nivelul muncii prestate, au fost adăpostite în condiții necorespunzătoare și exploatate prin recurgerea la amenințări și exercitarea de acte de violență fizică, acte care au terminat o puternică stare de temere în rândul acestora. La sediul D.I.I.C.O.T. – Maramureș, au fost conduse 14 persoane despre care există suspiciunea că sunt implicate în desfășurarea activităților infracționale.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și prezumția de nevinovăție”, se arată în comunicatul poliției.

URMĂREȘTE ȘTIRILE OBIECTIV DE ARGEȘ ȘI PE PAGINA DE FACEBOOK SAU PE GRUPUL ZIAR OBIECTIV – ȘTIRILE ARGEȘULUI

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs