Tiberiu Avrămescu – drept la replică

128
narcis_sofianu, avramescu, PNL_Arges, primaria_pitesti

„În virtutea dreptului la replică şi a corectei informări a opiniei publice, în legatură cu unele articole  care fac referire la situaţia din PNL Argeş, apărute în publicaţia online „Obiectiv de Argeş”, doresc sa aduc următoarele precizări:

Tensiunile şi conflictele interne din PNL Argeş au fost generate de către preşedintele Adrian Miuţescu, care, imediat după alegerile interne din mai 2017, a urmărit să îi înlăture din PNL pe toti cei care aveau o alta opinie decât a domnniei sale. Lucrurile s-au complicat în decembrie 2018, când BPJ Argeş a ales sa dizolve Biroul Politic Local al PNL Piteşti, iar în martie 2019 s-a încercat excluderea din partid a preşedintelui TNL Argeş, George Hristescu (excludere infirmată de CCJ Argeş, organismul statutar suprem de conducere al PNL Argeş).

Punctul culminant al răfuielii personale a domnului Miuţescu cu cei care, în interiorul partidului au avut alte opinii decat domnia sa, s-a derulat săptămâna trecută, când şapte membri respectaţi ai PNL Piteşti au fost excluşi din partid.

Se pare că domnului Miuţescu şi celor puţini din jurul domniei sale nu le plac tinerii, pentru că cei mai mulţi dintre cei excluşi sunt tineri inteligenţi, ataşaţi valorilor liberale, care au participat cu sufletul şi cu toate resursele lor la toate campaniile electorale ale PNL începând cu ”localele” din 2008 (inclusiv la ultima, cea pentru alegerile europarlamentare). Acestor tineri şi celorlalţi membri excluşi, nu li s-au adus la cunoştinţă adevăratele motive ale excluderii! Care sunt motivele excluderii, domnule Miuţescu?

Aţi spus ca unul dintre motive este lipsa de activitate! Trecem peste faptul că, Statutul PNL nu prevede posibilitatea excluderii pentru inactivitate, pentru ca nu este cazul aici. Aceşti tineri au participat activ la campania pentru alegerile europarlamentare, mult mai mult decât aţi participat dvs, domnule Miuţescu, la campania pentru alegerile parlamentare din 2016. Dovezile sunt pe Facebook, pe paginile lor personale sau pe cele ale partidului! Există în Statut, domnule Miuţescu, posibilitatea ridicării sprijinului politic pentru membrii PNL aflaţi in funcţii alese sau numite şi care nu s-au implicat în campanie. Stiţi şi dumneavostră, la fel ca mine, cel puţin un consilier local al PNL Piteşti care nu a fost nici macar un minut în ultima campanie. Statutul vă permite să ii ridicaţi sprijinul politic (nu însă şi să îl excludeţi). De ce nu o faceti?

Ce le mai reprosaţi acestor tineri? Că la alegerile interne din 2017 au ales pentru un alt candidat decât cel agreat de dvs? Nu asta i-aţi reproşat, printre altele, lui Dragoş Predescu? Există democraţie in PNL, fiecare membru votează aşa cum îi dictează conştiinţa, nu puteţi invoca asta ca motiv de excludere! Ce îi reproşaţi Flaviei Ghiţu? Că a dat un like pe Facebook la o postare a unui primar PNL? Ce le reproşaţi lui Andrei Moşteanu sau Otiliei Şerban? Că au postat in decembrie un mesaj pe Facebook prin care işi exprimau dezamagirea pentru decizia de dizolvare a BPL Pitesti, birou ales democratic?

Ş ice le mai reprosaţi? Că au ales să îşi exprime un drept constitutional, acela de a se adresa justiţiei pentru o decizie pe care o consider nestatutară şi nelegală? Dumneavoastră, care vă intitulaţi liberal, negaţi dreptul unor români de a se adresa justiţiei atunci când se consider nedreptăţiţi?

Si încă ceva. Cei de la „Obiectiv de Argeş” aţi folosit termenul de ”pucişti”. Conform DEX, pucist înseamnă participant la un puci, iar puci înseamnă acţiune armată a unui grup politic military care are drept scop răsturnarea puterii de stat printr-un atac neaşteptat. Sigur că înţeleg că termenul a fost folosit în sens figurat, nu am o problem cu asta, ci cu faptul că este atribuit celor şapte. Dar, vă întreb, stimată redactie „Obiectiv de Argeş” şi stimaţi cititori, dacă instanţa spune că dizolvarea BLP Piteşti este nestatutară şi nelegală, sunt domnul Miuţescu şi cei din jurul domniei sale, nişte pucişti?

Cu consideraţie,

Tiberiu Avrămescu”