prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Tragedie! Bărbat găsit mort în curtea spitalului! Era internat de două săptămâni!

Tragedie! Bărbat găsit mort în curtea spitalului! Era internat de două săptămâni!

Un bărbat de 53 ani și-a găsit sfârșitul chiar în curtea spitalului în care era internat. Până în momentul de față nu se știe exact cum a ajuns pacientul noaptea în curtea unității spitalicești. Conducerea spitalului susține că firma de pază este de vină.

CITEȘTE ȘI: A VENIT BEAT SĂ DEA EXAMENUL DE CONDUCERE! S-A ÎNTÂMPLAT ACUM LA STADION!

În acest caz sesizat de un medic, poliția a demarat cercetări pentru a stabili cu exactitate cum s-a produs tragedia. Tragedia s-a petrecut recent în curtea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Brăila, acolo unde bărbatul de 53 ani era internat.

„Bărbatul de 53 de ani, din Brăila, a fost găsit în stare de inconştienţă, în exteriorul unităţii spitaliceşti, lângă gardul acesteia, situat pe Şoseaua Naţională Veche, fiind declarat decedat. Acesta a fost transportat la Serviciul Judeţean de Medicină Legală Brăila în vederea efectuării necropsiei. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă. În urma activităţilor de cercetare efectuate, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Brăila s-au sesizat din oficiu şi cu privire la săvârşirea infracţiunii de neglijenţă în serviciu, fiind continuate cercetările pentru stabilirea cu exactitate a situaţiei de fapt.”, transmite IPJ.

Purtătorul de cuvânt al spitalului a declarant că pacientul se internase în urmă cu două săptămâni cu insuficienţă respiratorie acută şi insuficienţă cardiacă şi prezenta sechele de accident vascular cerebral. De asemenea, acesta a precizat că pacientul era confuz, motiv pentru care asistentele au fost înștiințate să treacă cât de des se poate prin salonul lui.

„Era un pacient internat la Cardiologie cu insuficienţă respiratorie acută şi insuficienţă cardiacă. A fost urmărit pe parcursul a vreo două săptămâni. Din declaraţiile medicilor – trei medici l-au urmărit pe parcursul internării – reiese că nu prea ţinea cont de ce îi spuneau doctorii, continua să fumeze, nu ţinea regim, nu stătea în salon, asistentele aveau ordin să treacă pe la el din oră în oră. Avea şi nişte sechele de accident vascular cerebral şi era cam confuz, se credea în Italia, probabil de asta nici nu se înţelegeau cu el.

 Pe acest fond era pus sub urmărire din oră în oră, nu vezi pacienţii din oră în oră decât la Reanimare. În noaptea de duminică spre luni, în jurul orei 4,50, asistenta care era de serviciu a observat dispariţia lui şi a anunţat medicul de gardă, care a sunat la Poliţie. S-a dat alarma conform protocoalelor şi a fost găsit în afara incintei spitalului, la 10-15 metri de poarta din spatele spitalului, lângă un pom, în pijama, desculţ, mort. Poliţia l-a găsit, pentru că aşa este protocolul. Cazul este anchetat de Colegiul Medicilor, administraţia Spitalului şi Poliţie, care trebuie să stabilească dacă este vorba despre o moarte violentă, dacă nu a fost atacat după ce a ieşit pe poarta spitalului.

Mie mi se pare anormal, nefiresc cum să iasă un pacient din spital, când avem pază, eu acolo văd greşeala, veriga slabă. Noi nu puteam lega pacienţii, nici nu îi putem ţine ca la închisoare, dar, repet, spitalul are firmă de pază.”, a declarat doctorul Dragoş Voicu, purtătorul de cuvânt al spitalului.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News sau pe Tik Tok

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs