Tronson al A1 – finalizat înainte de termen! Vești bune pentru șoferi!

Lucrările avansează rapid la tronsonul 4 Curtea de Argeș – Tigveni al Autostrăzii Pitești – Sibiu, deși complexitatea acestora este una foarte ridicată, a anunțat recent Asociația Pro Infrastructura. Constructorul s-a mobilizat pe secțiunea de aproximativ 10 kilometri, iar în această perioadă lucrează la tunelurile „Alina” și „Daniela”, unde săpăturile au depășit jumătate din lugime. De asemenea, se conturează și prima dintre cele trei legături între cele trei galerii, a mai annunțat API. În cazul în care lucrările se mențin la acest ritm, tronsonul va fi finalizat la sfârșitul lunii decembrie 2026, mai devreme decât termenul contractual asumat de constructor.

„A1 Curtea de Argeș-Tigveni, peisaje frumoase și speranțe pentru 2026. Mini-secțiunea de 9,861 km din A1 Sibiu-Pitești avansează bine și avem încă șanse să circulăm prin primul tunel forat de pe o autostradă românească în decembrie 2026.

Am filmat inclusiv în interiorul tunelului Curtea de Argeș, lung de 1,35 km. Progresul până acum este foarte bun: săpătura a ajuns puțin dincolo de prima galerie de legătură între cele două căi. Sunt trei astfel de treceri folosite în caz de urgență, două pietonale spre capete și între ele una mare în care încap și vehiculele. Din păcate, așa cum se vede din imagini, antreprenorul Porr a dat de o zonă cu mult nisip, unul din cele mai dificile tipuri de teren în care poți construi ceva, mai ales un tunel.

Și nici pe restul lotului lucrările nu sunt de lepădat: viaducte multe, lungi și adânci, consolidări serioase de făcut pe mulți versanți cu risc de alunecare. Un mic munte de muncă. Contractul a fost semnat cu Porr în 15.11.2021, are ordin de începere emis în 01.03.2022 și prevede 16 luni de proiectare plus alte 44 de execuție.

Așadar, finalizare în martie 2027 însă stadiul fizic estimăm că a depășit 27-28% și termenul de inaugurare țintit de cei de la Porr, decembrie 2026, puțin înaintea celui contractual, este în continuare fezabil în ciuda lucrărilor grele” a transmis API.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp
Ziarul-Obiectiv
© 2024 Ziar Obiectiv.