prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Umbrărescu – frână pe Drumul Expres Pitești – Craiova! Când va fi finalizat?

Lotul Colonești – Pitești al Drumului Expres Pitești – Craiova nu va fi finalizat în acest an, porivit unei analize făcute de Asociația Pro Infrastructura. Potrivit specialiștilor, în acest an va fi dat în trafic doar tronsonul curpins între Colonești și Albota, iar restul va fi finalizat în cursul anului viitor. API a explicat faptul că UMB și-a mobilizat forțele pe șantierul Autostrăzii A7 și nu a dat atenție pentru acest lot de drum expres.

CITEȘTE ȘI: „LEGEA BIG BROTHER” PENTRU ȘOFERI!  DRUMURILE DIN ROMÂNIA, ÎMPÂNZITE DE RADARE. AFLĂ UNDE!

Doar Colonești-Albota în 2024. În ciuda promisiunilor constructorului UMB și a oficialilor CNAIR și MT, în opinia noastră este fezabil ca la final de 2024 să circulăm doar pe sectorul Colonești-Albota al DEx12 Craiova-Pitești, nu și pe restul tronsonului până la Oarja/Catanele.

Sunt 3 argumente principale în acest sens.

(1) Volumul de muncă rămas este semnificativ și mobilizarea antreprenorului pe Albota-A1 este insuficientă, sunt mai multe pasaje pe/peste DEx12 într-un stadiu incipient, iar în nodul cu Autostrada A1 pasajul nu a ieșit din pământ, fiind aproape imposibil tehnic de terminat în 5-6 luni.

(2) Cea mai mare parte din forța UMB este dislocată masiv pe Autostrada A7 Buzău-Focșani. Efectivele constructorului de pe DEx12 sunt concentrate dincolo de Albota, spre Craiova, după cum se poate observa foarte clar în filmarea aeriană de joi, 27 iunie.

(3) Termenul contractual actual, noiembrie 2024, a fost extins până în “trimestrul II 2025”, conform declarațiilor oficialului CNAIR prezent în 20-21 mai 2024 la reuniunea Comitetului de Monitorizare a Programului Transport.

Din fericire, antreprenorul este suficient de bine mobilizat pe cei 19 kilometri dintre Albota și Colonești și, chiar dacă mai este mult de muncă la structuri dar și la terasamente, atât la drumul expres propriu-zis cât și la cele două de legătură din zona Albota, este fezabil ca în decembrie să se inaugureze acest segment. Ceilalți 13 kilometri până în A1 sperăm să fie deschiși până cel târziu în iunie 2025.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs