Un câmpulungean a stat branșat ilegal la rețeaua de canalizare 10 ani!

7

Un câmpulungean a stat branșat ilegal la rețeaua de canalizare timp de zece ani. Marţi la ora prânzului, echipele societăţii au pornit la imobilul de pe strada dr. Fălcoianu. Aici au identificat branşamentul ilegal.

„În urma controalelor din teren, ne lovim de cazuri de branşamente, racorduri, by-pasuri ilegale în reţeaua publică de alimentare cu apă şi canalizare. Întrucât încercările societăţii noastre de rezolvare pe cale amiabilă, fără a aplica măsuri dure prin aplicarea imediată a sancţiunilor legale, nu au dat întotdeauna rezultatele scontate, informăm populaţia ca sanţiunile ce pot fi aplicate consumatorilor care nu doresc să intre în legalitate sunt cuprinse între 5.000 de lei şi 10.000 de lei.
În acest caz, clientul s-a racordat ilegal la reţeaua de canalizare, beneficiază doar de contract de furnizare de apă potabilă”, au precizat reprezentanţii SC Edilul CGA SA.

La intervenţia de astăzi, s-a procedat în identificarea canalului, apoi s-a început să se sapa pentru a debranşa abonatul. De asemenea, abonatului i-a fost adus la cunoştinţă faptul că, poate să evite debranşarea doar dacă se duce la sediul societăţii şi încheie un contract pentru canalizare, apoi va achita o sumă de bani, ce reprezinta contravaloarea facturilor de canalizare pentru 36 de luni, aşa cum prevede legea, şi costurile debranşării şi rebranşării.

Consumatorul vizat a fost de acord şi s-a deplasat împreună cu cei de la SC Edilul CGA SA la sediul societăţii. Excavatorul a rămas la lucrare până când de la societate i s-a adus la cunoştinţă că situaţia s-a rezolvat.
Asemenea acţiuni vor continua în următoarea perioadă la toate adresele unde sunt probleme.