Un festival internațional este ținut la secret!

5

Un festival internațional este ținut la secret! Ajuns la cea de-a VII-a ediție Festivalul Internaţional de Muzică Uşoară pentru Copii şi Tineret „Stars of Song” din Câmpulung este ținut la secret.

De fiecare dată sala este goală din cauza lipsei participanților, după care organizatorii încep să se victimezeze. Chiar dacă primesc fonduri pentru organizare de la bugetul local și județean nu există niciun interes ca locuitorii orașului Câmpulung să știe multe amănunte despre acest festival.

În sală sunt doar părinții participanților la concurs și cei care vin de peste hotare. Acest concurs se derulează pe parcursul a trei zile zile şi este găzduit de Casa de Cultură a Sindicatelor „C. D. Aricescu”. Festivalul are două secţiuni, de interpretare şi de creaţie, pentru patru categorii de vârstă (6 – 9 ani, 10 – 12 ani, 13 – 15 ani şi 16 – 24 ani).

Aproape în fiecare an, în jurul datei de 1 iunie pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor „C.D. Aricescu” urcă interpreţi din Italia, Republica Moldova, Bulgaria şi, bineînţeles, România, marele premiu anunţându-se a fi aprig disputat în cele două seri de concurs.

Anul acesta muncipiul Câmpulung a fost reprezentat de 11 concurente dar păcat de talentul copiilor și sacrificiile părinților. Juriul a avut-o ca preşedinte pe îndrăgita interpretă Sanda Ladoşi și a fost alcătuit din muzicieni şi compozitori din România şi din străinătate.

În concurs s-au înscris 54 de concurenți din trei țări. Trofeul Festivalului i-a revenit Elenei din Petrich – Bulgaria, Trofeul Festivalului – junior a ajuns la Teodora Tudoroiu, din Câmpulung, iar Trofeul – Vocea Festivalului Marcel Pavel – a ajuns la Alexia Drăghici din Câmpulung acesta fiind-i înmânat chiar de către solistul care este cetățean de onoare al municipiului muscelean.

Celelalte trofee au fost acordate la categoria de vârstă – 6 până la 9 ani – Alexandrei Popescu, din Râmnicu Vâlcea, la 10-12 ani, Adelinei Tănase, din Pitești, la categoria 13-15 ani, Vasilenei Vasileva din Velico Tîrnovo, Bulgaria, iar la 16-24 de ani, Mariei Nastats din Republica Moldova.