Un grup de turiști a avut nevoie de ajutor, după ce a rămas blocat în Budurul Mic

4

Un grup de turiști au avut nevoie de ajutor, după ce au rămas blocați în Budurul Mic, din Vârful Moldoveanu! A fost nevoie de intervenția celor de la Salvamont Nucșoara-Argeș, pentru salvarea grupului (cinci băieți și patru fete), fiind una destul de dificilă.

Alarma s-a dat la ora 12.07 și acțiunea de recuperare s-a încheiat azi noapte la ora 05,40. Pentru salvarea turiștilor din perete în zona Budurul Mic s-a folosit tehnica de alpinism specifică acestor acțiuni.

Astfel, în ultimele 24 de ore la Dispeceratul Național Salvamont, s-au primit 25 apeluri de urgență: 4 apeluri pentru Salvamont Gorj, 2 apeluri pentru județul Brașov-formația Salvamont Săcele, 2 apeluri pentru Salvamont Borșa, 1 apel pentru județul Caraș-Severin- formația Salvamont Herculane, 1 apel pentru Salvamont Prahova-formatia Azuga, 3 apeluri pentru Salvamont Bușteni, 1 apel pentru Salvamont Bihor, 1 apel pentru Salvamont Victoria, 2 apeluri pentru județul Brașov-formația Salvamont Bran, 1 apel pentru Salvamont Cluj, 2 apeluri pentru Salvamont Argeș din care 1 apel pentru Salvamont Nucsoara si unul pentru formatia Pitesti, 1 apel pentru Salvamont Neamț, 1 apel pentru Salvamont Zărnesti, 1 apel pentru Salvamont Sibiu, 1 apel pentru județul Sibiu și 1 apel pentru județul Suceava.

De asemenea, s-au mai primit alte 40 de apeluri prin care se solicitau sfaturi și informații despre zona montană.