prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Un nou centru de mari arși va fi construit în România

Ministerul Sănătății a emis ordinul de începere a lucrărilor pentru construcția Centrului de Arși Grav de la Târgu Mureș.

CITEȘTE ȘI: SE EXTINDE RĂZBOIUL?! ALERTĂ MAXIMĂ LA GRANIȚA CU ROMÂNIA

Este a treia construcție începută în ultimele 12 luni pentru unități sanitare dedicate pacienților cu arsuri grave. Alexandru Rafila a declarat că două dintre centrele pentru mari arşi sunt deja în construcţie. Este vorba de centrul de la Timişoara şi cel de la Spitalul Grigore Alexandrescu.

„La Târgu Mureş, în noua clădire vor fi 5 paturi pentru pacienţi în stare critică şi alte 10 paturi de tip terapie intermediară şi îngrijire post-operatorie”, a arătat ministrul.

Conform documentaţiei tehnice, termenul pentru finalizarea tuturor lucrărilor în cadrul contractului este de 19 luni de la data efectivă de începere a acestora (01.03.2024), iar valoarea totală a celor trei proiecte se apropie de un miliard de lei, potrivit Ministerului Sănătății.

Noua clădire va avea 7 nivele și va cuprinde 5 paturi pentru pacienți critici, 10 paturi pentru terapie intermediară și pentru microchirurgie și chirurgie reconstructivă, secție ATI cu 57 de paturi, 25 de săli de operații distribuite pe două etaje.

„Urmează cel de-al treilea centru, de la Târgu Mureş. Toate aceste trei contracte au fost practic blocate şi am reuşit împreună cu echipa de la Ministerul Sănătăţii nu numai să le deblocăm, ci să le transformăm într-o realitate pe care poate să o constate toată lumea”, a subliniat Rafila.

Proiectul este derulat de Ministerul Sănătății prin Proiectul Băncii Mondiale, iar bugetul total al investiției este de 322.625.700,15 LEI, fără TVA.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs