Un nou ciclon face dezastru!  Când vom avea primele temperaturi de 30 grade?

Un nou ciclon face dezastru!  Când vom avea primele temperaturi de 30 grade?

Deși meteorologii au anunțat că România va fi lovită de un ciclon puternic, cu ploi, vânt și vreme instabilă, după această perioadă, veștile sunt unele bune. Românii se pot bucura, pentru prima dată în acest an, de temperaturi de 30 grade.

CITEȘTE ȘI: INVESTIȚII NEMAIÎNTÂLNITE ÎN ROMÂNIA! APARE O NOUĂ AUTOSTRADĂ!

Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, a anunțat cum va fi vremea în perioada următoare.  „Miercuri și joi, vorbim de o instabilitate atmosferică deosebit de accentuată, caracterizată prin averse care vor avea și caracter torențial și cantități de apă ce pot depăși pe secvențe scurte de timp sau prin acumulare 15-25 l/mp, izolat 30-40 l/mp. Vor fi și condiții de grindină, de asemenea vântul va avea intensificări susținute pentru că vorbim de viteze la rafală de 55-65 km/h, iar la munte 70-80 de km/h.

Din punct de vedere termic, o vreme în încălzire de la o zi la alta. Marți contăm pe 20…29 grade Celsius, iar sfârșitul de săptămână este posibil să aducă primele valori de 30 de grade pentru luna mai din acest an. Și minimele, în întreaga țară, vor fi în creștere. Vorbim de minime între 11 până la 17 grade.”, a explicat Elena Mateescu.

20.05.2024 – 27.05.2024

Temperatura medie a aerului se va situa peste mediile multianuale în jumătatea de nord a teritoriului, în timp ce în rest regimul termic va fi ușor sub cel normal pentru această perioadă. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile vestice și sud-vestice și deficitare în rest.

27.05.2024 – 03.06.2024

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de normele climatologice ale perioadei în cea mai mare parte a țării, posibil ușor mai ridicate în vest, nord și local în centru. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în majoritatea regiunilor, dar mai ales în zonele de deal și de munte.

03.06.2024 – 10.06.2024

Mediile valorile termice se vor situa peste normele climatologice ale perioadei la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi deficitar în toată țara, dar mai ales în regiunile sudice și estice.

10.06.2024 – 17.06.2024

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste mediile climatologice ale perioadei la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sudice și estice. Regimul pluviometric va fi ușor deficitar local în sudul și estul teritoriului și apropiat de cel specific pentru această perioadă în rest.

 

 

 

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
© 2024 Ziar Obiectiv.