Update! Copilul intrat în coma după o intervenție stomatologică – în stare critică

2427

Starea copilului care a intrat în comă după o intervenție stomatologică este extrem de gravă. Micuțul este internat la Spitalul „Grigore Alexandrescu” la secția de reanimare, este intubat și ventilat mecanic.

Copilul a făcut stop cardio-respirator la stomatologie în urma unei anestezii generale și a fost resuscitat total, a precizat medicul Raluca Alexandru, purtătorul de cuvânt al Spitalului Grigore Alexandrescu. Starea lui se menține extrem de gravă sub tratament de specialitate și se fac investigații, medicii fiind sceptici în ceea ce privește șansele sale.

Un copil, în vârstă de 4 ani, a intrat în comă, luni seara, dupa o intervenție stomatologică la un cabinet privat din Pitești. Copilul a fost transferat în stare gravă la un spital din București.

Surse din rândul anchetatorilor au precizat că micuțul a ajuns în comă la spital în urma unei anestezii la un cabinet stomatologic dintr-o clinică privată din Pitești. La scurt timp după anestezie, copilului i s-a făcut rău, iar personalul clinicii a sunat la 112. Copilul a fost adus în stare gravă la Spitalul de Pediatrie Piteşti. Medicii au reușit să îl stabilizeze şi să îl pregătească pentru transferul la un spital din București.

Clinica nu are autorizaţie pentru anestezie totală

Inspectorii sanitari argeșeni verifică condițiile în care s-a acordat asistența medicală copilului, respectarea protocoalelor medicale și a legislației în vigoare privind acordarea anesteziei, autorizația sanitară de funcționare a clinicii, condițiile igienico–sanitare din unitate.

Din primele verificări, părinții s-au prezentat cu copilul în data de 10.02.2020 pentru efectuarea unui tratament stomatologic la clinica din Pitești. Clinica stomatologică are autorizație sanitară de funcționare (ASF) eliberată de DSP Argeș cu nr.170 din 28.07.2016 pentru obiectul de activitate consultații și tratamente în specialitățile medicină dentară și ortodonție. Din ASF nu reiese că acest cabinet ar avea în structura de funcționare o secție de ATI.

Inspectorii DSP Argeș au aplicat clinicii stomatologice o sancțiune în valoare de 20 000 lei pentru nerespectarea obiectului de activitate înscris în Autorizația Sanitară de Funcționare. (HG 857/2011, art.3, lit. e)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here