prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Vacanță prelungită de Paște? Cea mai bună veste pentru elevi! Cât vor sta acasă?

Cât durează vacanţa de Paşte a elevilor în 2024? E mai mult ca niciodată! 

CITEȘTE ȘI: NOI BRANDURI ȘI-AU ANUNȚAT PREZENȚA ÎN ARGEȘ MALL! SE APROPIE MAREA DESCHIDERE!

În acest an, Paștele ortodox cade pe 5 mai, iar cel catolic va fi sărbătorit pe 31 martie, astfel că mulţi elevi şi părinţi se întreabă când vor avea parte de zilele libere.

Calendarul anului școlar anunțat ca aprobat și transmis către Monitorul Oficial are o vacanță de Paștele ortodox, în perioada 27 aprilie – 7 mai 2024, conform anunțului instituției. Paștele catolic va fi, în 2024, pe 31 martie, elevii de această confesiune venind normal la școală înainte și după weekendul pascal.

Este important ca programul școlar să fie ajustat corespunzător pentru a ține cont de sărbătorile religioase și de vacanțele elevilor. În acest caz, modificarea perioadei de vacanță de Paște pentru anul 2024 a fost necesară pentru a asigura că aceasta să cuprindă atât sărbătorile pascale ortodoxe, cât și cele catolice.

Inițial, vacanța de Paște pentru anul 2024 era planificată în perioada 13-21 aprilie, conform anunțului Ministerului Educației din 2023. Ulterior, această perioadă a fost modificată, deoarece nu cuprindea nici Paștele ortodox, nici cel catolic. Astfel, vacanța de Paște 2024 începe sâmbătă, pe 27 aprilie, și se încheie marți, pe 7 mai 2024, având o durată totală de 11 zileAceastă perioadă va acoperi sărbătorile pascale ale Bisericii Ortodoxe, însă nu și pe cele ale Bisericii Catolice.

Ea marchează trecerea în Modulul 5 de învățare, care începe miercuri, pe 8 mai 2024, și se încheie vineri, pe 21 iunie 2024. Pentru elevii din clasele a XII-a zi, a XIII-a seral și frecvență redusă, anul școlar se încheie pe data de 7 iunie 2024. Pentru elevii din clasa a VIII-a, anul școlar se încheie pe data de 14 iunie 2024.

Minivacanţă 1 Mai – Paşte 2024

Anul acesta, românii vor beneficia de o minivacanță de șase zile în luna mai, care va include și liberul de 1 Mai – Ziua Muncii. Guvernul a declarat ziua de 2 mai ca fiind liberă, pentru a face punte între 1 Mai și Vinerea Mare, care va fi pe 3 mai. Astfel, românii vor avea ocazia să se bucure de o perioadă mai lungă de odihnă.

Anul minivacanțelor continuă în august, când românii vor avea o altă perioadă de șase zile libere, inclusiv în timpul sărbătorii Adormirea Maicii Domnului și în perioada sărbătorilor de iarnă, cu o minivacanță de 5 zile pentru Crăciun și a doua zi de Crăciun.

Lista zilelor libere din 2024, începând cu 1 Mai

În 2024 avem 17 zile libere, cu două mai multe decât anul trecut, iar multe pică în weekend. Iată lista completă:

1 mai – Ziua Muncii (miercuri)
2 mai (zi liberă stabilită de Guvern anul 2024)
3 mai – Vinerea Mare
5 mai – prima zi de Paște ortodox 2024 (duminică)
6 mai – a doua zi de Paște ortodox 2024 (luni)
1 iunie – Ziua Copilului (sâmbătă)
23 iunie – Rusalii (duminică)
24 iunie – A două zi de Rusalii (luni)
15 august – Adormirea Maicii Domnului (joi)
16 august (zi liberă stabilită de Guvern pentru anul 2024)
30 noiembrie – Sfântul Andrei (sâmbătă)
1 decembrie – Ziua Națională a României (duminică)
25 decembrie – prima de Crăciun (miercuri)
26 decembrie – a doua zi de Crăciun (joi)
27 decembrie (zi liberă stabilită de Guvern pentru anul 2024).

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs