prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Val de aer polar în România! Meteorologii ne informează!

Când revine căldura în România, după valul de aer polar care a adus temperaturi mai mici cu 10 grade? Este întrebarea pe care, probabil, mulți dintre noi ne-o punem. Răspunsul vine de la meteorologi.

CITEȘTE ȘI: CAMERE PENTRU ROVINIETĂ! AFLĂ LOCAȚIILE UNDE SUNT INSTALATE!

România a fost lovită de un nou val de aer polar care a adus temperaturi mai mici cu 10 grade.

În unele zone din țară, chiar și din județul nostru, temperaturile scăzute i-au surprins pe localnici, după ce a nins ca în decembrie, peste zambilele înflorite și trandafirii înmuguriți. În Capitală a fost frig și un vânt tăios. Temperatura resimțită a coborât la -3 grade Celsius.

Pârtiile de schi, luate cu asalt!

Cei care s-au bucurat de zăpada care s-a așezat pe ici, pe colo, au fost, cu siguranță, iubitorii sporturilor de iarnă. Schiorii au umplut pârtiile de la Sinaia, Poiana Brașov și Mădăraș-Harghita.

În cursul zilei de astăzi, în cea mai mare parte a ţării, valorile de temperatură se vor situa local sub normalul climatologic al datei. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 şi 11 grade, uşor mai ridicate, până în jurul a 13 grade, în extremitatea de sud-vest. Noaptea cerul va fi variabil spre senin în regiunile vestice şi parţial în cele sudice, dar va avea înnorări în restul teritoriului. Vor fi precipitaţii slabe predominant sub formă de ninsoare în Moldova, mixte în sudul şi estul Transilvaniei, dar izolat posibil şi în nordul şi estul Munteniei, precum şi în Dobrogea.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, în special pe crestele Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, local în estul şi sud-estul teritoriului (cu rafale în general de 40…50 km/h) şi în extremitatea de sud-vest. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 6 şi 14 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -3 şi 4 grade. Noaptea, izolat vor fi condiţii de ceaţă şi se va produce brumă.

În weekend, 20 de grade!

Până joi seara, jumătate din țară va rămâne sub informare meteo de vreme rea.

„Vom avea parte nu numai de ploi, menţionate în această informare, şi anume, în nordul şi centrul Moldovei vor predomina ninsorile, iar prin Transilvania, mai ales în sudul şi estul zonei.

În Dobrogea şi-n cea mai mare parte a Munteniei, pe lângă ploi, vor fi şi scurte intervale cu lapoviţă, ninsoare sau chiar măzăriche, aşa cum s-a întâmplat şi-n zona Capitalei ieri după-amiază”, a declarat Mihai Timu, meteorolog ANM.

Vremea bună revine în România de vineri, în weekend fiind anunțate temperaturi de 20 de grade Celsius în sudul și în vestul țării.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs