Variantele finale pentru creşterea pensiilor! Anunţ de ultimă oră!

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat recent că procentele care se au în vedere pentru creşterea pensiilor sunt de 15%-16% şi 10% şi încă nu s-a ajuns la o concluzie. Ciolacu susține că nu este de acord ca toate pensiile să crească la fel.

„La pensii, am rămas la nivelul discuției de procente: 15%-16%-10%. Eu reprezint un partid social democrat, îmi cer scuze, am altă abordare. Nu pot accepta ca o pensie de 1800 de lei să se mărească cu 270 de lei și o pensie de 18.000 de lei să se mărească cu 2700 de lei, mai exact de 10 ori față de cel cu pensia de 1800 de lei. Stabilim anvelopa și venim și avem grijă ca toată lumea să treacă de această perioadă complicată fără eforturi foarte mari.

Eu am o obligație, ca lider al PSD, să am grijă de cei cu venituri sub 4000 de lei. E foarte simplu să facem ca pe timpul lui Ceaușescu, un paușal și să punem pe toată lumea la egalitate. Nu este corect. Eu merg pe doctrina pe care o reprezintă Partidul Social Democrat. Eu am o obligație, ca lider al Partidului Social Democrat, să am grijă de cei cu venituri, de exemplu, sub 4000 de lei. Cu toții trebuie să trecem această perioadă complicată, dacă se numește echitate socială.”, a declarat recent preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.

„Pensiile nu cresc în același procent pentru toată lumea”

„Ca să înțeleagă toată lumea, pensiile nu se majorează în același procent pentru toată lumea. Pensiile cuprind în interiorul lor puncte de pensie și noi majorăm valoarea punctelor de pensie, valoarea punctului de pensie, așa cum este și legal și constituțional. Deci nu majorăm același procent.  Eu sunt susținătorul unei majorări pentru toată lumea, pentru că toți au contribuit, unii mai mult, alţii mai puțin, dar trebuie, de altfel să fim și conștienți de perioada grea pe care o traversează întreaga lume, nu numai România, acum să sprijinim categoriile vulnerabile. Practic, trebuie să facem tot posibilul să nu lăsăm pe mine la marginea societății.”, a declarat ministrul Muncii, Marius Budăi.

Varianta PSD pentru creşterea pensiillor:

  • creştere pensii: 11,92%
  • ajutor one off: să crească numărul beneficiarilor
  • pensie + ajutor să nu depăşească 4.000 de lei

Varianta PNL pentru creşterea pensiillor

  • creştere pensie: 15%
  • fără ajutor one off.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv. Powered by VA Labs, Hosted by VA Host.